Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Bebeklerde burun tıkanıklığı neden olur? Bebeklerde burun tıkanıklığına bitkisel ne iyi gelir? sorularının yanıtı haberimizde...

13.04.2018-12:42 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-12:14) Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Çocuğunda ya da bebğinde burun tıkanıklığı şikayetini yaşamayan anne baba yoktur. Burun tıkanıklığı çocuklar için zor olmasının yanı sıra anneler için çok daha zorlayıcı bi durum halini alır. huysuz ve İştahsız bir bebek direkt olarak anneyi olumsuz etkiler.

BEBEKLERDE BURUN TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR?

Burun içi hava yolu yeni doğan ve çocuklarda erişkin kişiye göre oldukça dardır. Bu yüzden burada oluşan herhangi bir problem, ciddi sıkıntılara yol açabilir. 

BEBEKLERDE BURUN TIKANIKLIĞINA BİTKİSEL ÇÖZÜM

Burun tıkanıklığında yastığı yükseltmek çok önemlidir. Burun akıntısı genizte birikip bebeği rahatsız etmez.

Yenidoğan bebeklerin burun tıkanıklığında kullanılan diğer çözümler ise şöyle;

1- Bir damla çörekotu yağıyla bebeğin burnuna dışarıdan masaj yapmak.

2- Bebeğin yastığına bir damla nane yağı damlatmak çok etkili olacaktır. Nane yağı gibi keskin yağları kesinlikle bebeğin burnunun üzerinde ya da vücudunda kullanmayın.

3- 
Bebeğin odasında mumla su ısıtın. Bunlar için özel aromaterapi lambaları var onları kullanabilirsiniz. Suya 1-2 damla lavanta yağı, nane yağı damlatarak, odanın havasının dezenfekte olmasını sağlayabilirsiniz. Hem de kuru havayı nemlendirerek, bebeğin rahatlamasını ve burnunun nemlenmesini sağlamış olursunuz.

Son olarak bebeklerde kolay uygulanabilecek bir akupressur noktası vardır. Bu noktaya günde birkaç kez baskı uygulayarakta bebeklerinizin iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Bebeklerin el bileğindeki bu akciğer 9 nolu noktaya bası uygulayarak; burun tıkanıklığı, astım, öksürük, diş çıkarma ağrıları gibi rahatsızlıklarında kullanabilirsiniz. Bu yöntem bitkilerin yanında ek olarak uygulanan ve başarılı bir yöntem. 


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal