Ağızdaki Kötü Kokuları Gideriyor!

Hint mutfağının vazgeçilmez baharatı muskat, yemeklere verdiği lezzetin yanında ağızdaki kötü kokuların giderilmesine de çare olan bir besindir. Muskatın faydalarını sizin için bir araya getirdik…

22.01.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-11:06)

Hindistan'ın en değerli baharatlarından biri olan muskat içerisindeki vitamin ve minerallerle sağlığa son derece yararı olan bir besindir. Özellikle antioksidandan zengin yapısı sayesinde muskat, vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardım ediyor, doğal ağrı kesici görevi görüyor ve ağız kokusunu giderilmesini sağlıyor. İşte muskatın mucizevi faydaları!

MUSKATIN FAYDALARI NELERDİR?

Hava kirliliği, hijyenik olmayan ortamlarda bulunmak, stres, tütün, ilaç ve diğer dış maddeler organlarda toksinlerin birikmesine neden olur. Bu zehirlerin vücutta birikmesi ise böbrek ve karaciğeri önemli ölçüde etkiler. Muskat ise toksinleri vücuttan arındırarak bu iki organı temizlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda böbrek taşı oluşumunu da engelliyor. Muskat içerisindeki faydalı maddelerle hafif rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle ılık süt ile bir araya geldiğinde oldukça sakinleştirici bir etki vererek geceleri daha rahat uyumanızı sağlar. İçerisinde çok fazla antibakteriyel özellik bulunan muskat ağız kokusu ve kötü nefesi tedavi etmede birebir çözüm sağlıyor. Kötü nefesin nedenlerinden biri ağızda biriken bakterilerdir. Muskat, ağzı bu bakterilerden temizleyerek ağız kokusunu gideriyor. Ayrıca muskat, diş ve diş eti hastalıklarını da tedavi edebiliyor. Tüm bunların yanı sıra şifa deposu mentol benzeri bir bileşene sahip olduğundan doğal ağrı kesiciler arasında yer alır. Hastalık ya da yaralanmalara karşı kullanılan bir besindir. Rahatlamaya son derecede yardımcı olabilecek bir etkiye sahiptir. Mide ve karın ağrılarının da önüne geçer. Muskat bol miktarda mineral barındırır. Mineraller organların işlevlerini yerine getirebilmesini sağlayan en faydalı etkendir. İçinde bulunan potasyum minerali sayesinde kan basıncını düşürerek kan damarlarını rahatlatır. Bolca demir içerdiği için kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırır. Demir eksikliğini yani anemi belirtilerini en aza indirir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal