Recep Yazıcıoğlu

Süper Vali lakaplı Recep Yazıcıoğlu, ölümünün 16. yıl dönümünde anılıyor. Peki, Recep Yazıcıoğlu kimdir? ve Recep Yazıcıoğlu ölüm nedeni nedir? gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte yanıtı...

08.09.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-10:43) Recep Yazıcıoğlu

Siyasi hayatı boyunca dikkat çeken Recep Yazıcıoğlu, hafızalarda yerini korurken ölümünün 16. yılında anılıyor. Peki Recep Yazıcıoğlu kimdir? Recep Yazıcıoğlu'nun ölüm nedeni nedir? Recep Yazıcıoğlu hayatına dair detayları sizin için derledik.

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

2 Haziran 1948 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Recep Yazıcıoğlu, ilkokulu Köprübaşı'nda tamamladı. Adnan Kahveci ile sınıf arkadaşı olan Recep Yazıcıoğlu, babasının tayini nedeniyle ortaokul ve lise eğitimini Milas'ta tamamlamış oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim alan Recep Yazıcıoğlu, 1968 yılında Aydın'da kaymakam olarak ilk görevine başladı.

1971-84 yıllarında Kalkandere, Bahçe, Hamur, Ayvacık, Kırıkhan, Alaca, Akçakoca gibi farklı ilçelerde görevine devam etti. 36 yaşında Tokat Valiliği'ne atanarak en genç vali unvanını alan Recep Yazıcıoğlu 1991'de Erzincan, 1999 Merkez Valiliği ve 2003 yılında Denizli'de görev aldı. Tokat'ta görev aldığı dönemde yaptıkları ile yılın bürokratı unvanını aldı.

Takım elbise giymeyerek hafızalarda yer edinen Recep Yazıcıoğlu her zaman tişört ve şort tercih ederdi. Erzincan'da görev aldığı dönemde doğa sporları ile ilgilenerek bölgenin turizme açılmasına yardımcı olmuştur.

RECEP YAZICIOĞLU ÖLÜM NEDENİ

Süper Vali olarak lakap alan Recep Yazıcıoğlu, Eskişehir-Ankara Yolu'nda 2 Eylül 2003 yılında trafik kazası geçirir. Recep Yazıcıoğlu, geçirdiği trafik kazası sonucu bitkisel hayata girer ve yoğun bakımda yatar. Yazıcıoğlu, bitkisel hayata girmesinin ardından 8 Eylül 2003 yılında hayatını kaybetti. Yazıcıoğlu, 10 Eylül 2003 tarihinde Aydın'ın Söke ilçesine defnedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal