Ramazan Bayramı öncesi tat kaçıran gelişme! Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor

Ramazan Bayramı öncesinde tat kaçıran bir gelişme yaşandı. Brent petrolün yükselmesi sonucu akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor. Konunun detayları haberimizde...

30.04.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-10:05) Ramazan Bayramı öncesi tat kaçıran gelişme! Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor

Dünya petrol piyasasına yön veren Brent petrolün varil fiyatında son saatlerde yeniden bir hareketlenme yaşanıyor. Brent petrolün varil fiyatının 107 dolara yükselmesiyle birlikte akaryakıt konusunda en çok canı yanan ülkelerden Türkiye’de tüm gözler Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’na (EPDK) çevrildi. EPDK’nın yaptığı son dakika açıklamasına göre Ramazan Bayramı öncesinde akaryakıt fiyatlarına 1 TL’nin üzerinde bir zam yapılacak.

Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor

Akaryakıta zam

EPDK’nın yaptığı açıklamaya göre 30 Nisan 2022 gecesinden itibaren geçerli olacak şekilde benzine 1,33 TL zam yapılacak. Bu zamla beraber İstanbul’da benzin 20,34 TL olurken, Ankara’da ve İzmir’de 20,44 TL’ye yükseldi.

Rusya Ukrayna savaşının doğrudan etkilediği Brent petrolün varil fiyatı bir ara 130 dolar seviyelerinin de üzerine çıkmıştı. İki ülkenin barış açıklamaları sonrası bu fiyat 100 doların altına düşse de son günlerde yaşanan gelişmeler sonrasında yeniden 107 dolara çıktı.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki akaryakıt fiyatları dolar kuruna göre belirleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal