POMEM Polis Alımı Ne Zaman, Başvuru Şartları Nelerdir?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen POMEM polis alımı başvuru tarihleri merak ediliyor. Peki, alım süreci nasıl gerçekleşir, başvuru şartları neler, sınav ne zaman, sonuçlar açıklandı mı?

15.06.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-14:23)

Polis alımı vatandaşlar arasında büyük bir merak ile takip edilirken, en son 27. Dönem POMEM Eğitim sonu sınavına dair sonuçlar açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen POMEM polis alımında POMEM Eğitim Sonu sınavı ne zaman sorusu da araştırılıyor. 28. Dönem ne zaman açılacak ve POMEM sınavı hangi tarihte gerçekleşecek, işte detaylar...

ÖN BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI!

POMEM polis alımı ne zaman sorusunun cevabı merak konusu olmuşken, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesi içerisinde çalışmak isteyen adaylar POMEM polis alımını son günlerde araştırmaya devam etmekte. Ön başvurular 27 Aralık ile 7 Ocak tarihleri arasında tamamlandı ve bugün itibarıyla sonuçlar açıklandı.

Yeni sisteme göre başvuruları alınan adaylar sınavlara katılmaya hak kazanıyor. Ardından sınavlar gerçekleştirilerek alımlar yapılıyor. Sınava hak kazanan adaylar e-devlet üzerinden sonuçlarını öğrenebiliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalar şöyle:

"Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 7. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan esaslara göre; ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz hükmüne istinaden lisans mezunu 62.175 erkek ile 16.000 kadın, ön lisans mezunu 16.000 erkek ile 4.000 kadın aday olmak üzere toplam 98.175 aday sınav aşamalarına katılmaya hak kazandı."

28. DÖNEM EĞİTİM SONU SINAVI NE ZAMAN?

Polis Akademisi'nden konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

- Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 6.400 lisans (5.120 erkek ve 1.280 kadın), 1.600 önlisans (1.280 erkek ve 320 kadın) olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacaktır.

- Alıma ilişkin esaslar 27.12.2021 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) açıklandı. 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27.12.2021 - 07.01.2022 tarihlerinde tamamlandı. 


POLİS ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Geçmiş polis alımlarında adaylarda aranan şartlar şu şekildedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,'

- Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

- Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak.

- Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

- Adaylarda, 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için KPSS'lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan almak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal