KPSS 2022 Başvuruları Ne Zaman Olacak?

Yıl sonuna yaklaşırken KPSS 2022 sınav başvurularının ne zaman olacağı araştırılmaya başlandı. KPSS lisans, KPSS önlisans ve KPSS ortaöğretim başvuru tarihleri merak konusu.

25.11.2021-15:50 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-11:02) KPSS 2022 Başvuruları Ne Zaman Olacak?

Yılın son günlerini yaşadığımız bu dönemde adaylar tarafından en çok merak edilen konu Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2022’nin ne zaman olacağı. Adaylar, başvuru tarihlerini, sınav gününü ve başvuru ücretlerini merak ediyor. İşte KPSS 2022 detayları…

KPSS 2022 BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Her yıl KPSS başvuru tarihlerini ve sınav gününü merakla bekleyen memur adayları 2022 için de araştırmalara başlamıştı. 2021 yılında mayıs ile haziran aylarını kapsayan bir başvuru süreci olmuştu. Sınavlar da ağustos ayı gibi sırasıyla yapıldı ve sonuçlar eylül ayında adaylarla paylaşıldı.

2022 yılı KPSS sınav ve başvuru tarihleri yayınlandı. Buna göre KPSS;

E-KPSSS 24 Nisan

KPSS Lisans (GY,GK/EĞT.B) 31 Temmuz

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 6-7 Ağustos

KPSS ÖABT 14 Ağustos

KPSS Önlisans 2 Ekim

KPSS Ortaöğretim 6 Kasım

KPSS DHBT 27 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Bu yıl da aynı tarih aralıklarında olması bekleniyordu. KPSS tarihleri açıklandı. Adaylar 2022 KPSS için merakla ÖSYM’den gelecek açıklamaları bekliyordu. Geçen sene Ocak ayında açıklanan ÖSYM sınav takvimi bu sene yeni yıl gelmeden paylaşıldı.


KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS sınavına hazırlanan adaylar her yıl sınav ücretleriyle ilgili görüşlerini belirtiyor. 2021 yılında KPSS sınav ücreti sınav türlerine göre değişiklik gösteriyordu. Adaylar girmek istedikleri sınav sayısına göre ödemelerini gerçekleştiriyordu. 2021 yılında sınav türlerine göre değişiklik gösteren ücret, 65 ile 90 TL arasında değişiyordu. Bu yıl sınav ücretlerinin ne olacağı merak konusu.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar KPSS sınav başvurularını nasıl yapacağını araştırıyor. Sınav başvurusu yapmak oldukça kolay. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden açılan başvurular basit adımlarla tamamlanabiliyor. ÖSYM kaydı olmayan adayların öncelikle bu şifre alımı ve profil oluşturma sürecini tamamlaması gerekiyor. Ayrıca ÖSYM sistemi üzerinde güncel bir fotoğrafınızın bulunması da önemli noktalardan biri. Başvurularınızı sitede açılan başvuru linki üzerinden yaptıktan sonra başvuru ücretini yatırmanız gerekiyor. İşlemleri tamamladıktan sonra başvurunuzun doğru olup olmadığını kontrol etmekte fayda var.


KPSS PUAN TÜRLERİ NELERDİR?

Meslek dallarına göre çeşitli sınavları bünyesinde bulunduran KPSS sisteminde öğrenciler hangi puan türüne sahip olmaları gerektiğini merak ediyor. Her memur alanı için farklı sınavlara girmesi gereken adayların tercih yapabilmek için hangi puan türü üzerine gitmeleri gerektiği karışık gibi görünüyor ve öğrenciler tarafından çok araştırılıyor. KPSS sınav sisteminde P1, P2, P3 olmak üzere üç adet puan türü bulunuyor. Bu puan türlerinin ne anlama geldiği çok merak ediliyor. İşte KPSS puan türleri;

KPSS P1 Puanı: Genel kültür ve genel yetenek sınavlarının yüzdelik oranıdır. GY %70, GK %30 olarak hesaplanır.

KPSS P2 Puanı: Tıpkı P1 gibi genel kültür ve genel yetenek sınavlarının yüzdelik oranıdır ancak ele alınma yüzdelikleri değişkenlik gösterir. GY %60, GK %30 olmak üzere hesaplanır. Önlisans ve ortaöğretim KPSS sınavlarına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanmamaktadır.

KPSS P3 Puanı: Genel kültür ve genel yetenek sınavlarının eşit oranda ele alındığı puan türüdür. %50 orana sahip iki puan türünün birleşimi sonucunuzu çıkarır. Daha çok lisans B grubu için kullanılan puan türüdür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal