Pandemi Sosyal Destek Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Pandemi sosyal destek yardımı başvurusu nasıl yapılır, sosyal destek yardımı devam ediyor mu? Sosyal yardımlaşma başvuru şartları nelerdir?

14.05.2021-12:56 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-14:04) Pandemi Sosyal Destek Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, geçen yıl başlatılan ve 2 defa verilen 1100 TL sosyal yardım parası verilmeye devam ediliyor. Sosyal yardım parasının başvuruları başladı ve hala başvurular alınmaya devam ediliyor. Peki, 1100 TL pandemi destek başvurusu nasıl yapılır? Pandemi, sosyal destek yardımı devam ediyor mu?

PANDEMİ SOSYAL DESTEK YARDIMI DEVAM EDİYOR

Sosyal yardım ödemeleri bu yıl da devam ediyor ve kişiler 1000 TL pandemi sosyal destek başvurusunu e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar, 1100 TL pandemi destek başvurusu nasıl yapılır? diye merak ediyor. İşte, adım adım başvuru yöntemi...

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden Pandemi Sosyal Destek Başvurusu yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

TC Kimlik numaranızın son hanesine göre farklı günlerde başvuru gerçekleştirmeniz gerekiyor. Buna göre T.C. kimlik numaranızın son hanesi,

0- Pazartesi

2- Salı

4- Çarşamba

6- Perşembe

8 ise Cuma günü başvuru yapmanız gerekiyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir kısıtlama olmaksızın pandemi sosyal destek başvurusu yapılabilmektedir.


SOSYAL YARDIMLAŞMA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Başvuruları e-Devlet üzerinden devam ediyor. Başvuru süreçleri yine e-Devlet üzerinden takip edilebilmektedir. Sosyal Destek Başvuruları kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması durumunda bu başvurular tek bir başvuru olarak değerlendirilecektir.

Sosyal yardımlaşma başvuruları şu şartlarda değerlendirmeye alınmayacaktır;

Faz-1 ya da Faz-2 1000 TL'lik nakit destekten faydalananlar.

5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir ya da aylık alanlar. Yani emekliler.

İŞKUR İşsizlik Ödeneği'nden faydalananlar ve İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar. 

Yukarıda sıraladıklarımız dışındaki kişiler ise kolay bir şekilde başvuru yapabilirler.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK SONUÇ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

1100 TL sosyal yardım parası için başvuru yaptınız ve sonuç bekliyorsanız e-Devlet üzerinden sonuç sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için e-Devlet hesabınıza girin ve daha sonra arama butonu üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına geçiş yapın. "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranı üzerinden kolay bir şekilde başvuru durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal