Tam Kapanmada Otobüs, Metro, Metrobüs Çalışıyor Mu?

Tam kapanma 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar uygulanacak. Peki, otobüs, metrobüs, tramvay metrobüs gibi toplu taşıma araçları çalışıyor mu?

29.04.2021-12:54 - (Son Güncelleme: 29.04.2021-12:54) Tam Kapanmada Otobüs, Metro, Metrobüs Çalışıyor Mu?

Alınan son kararlara göre, sokağa çıkma kısıtlamasından üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla genelgede belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Yasaktan muaf olan sektör çalışanları ise toplu taşımalar ile ilgili arama yapmaya başladı. Peki, tam kapanmada otobüs, minibüs, metrobüs, metro çalışıyor mu?

OTOBÜS, METROBÜS, METRO ÇALIŞIYOR MU?

Tam kapanma kapsamında hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00'te bitecek şekilde ayarlanan tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Tam kapanma süreci içerisinde otobüs, minibüs, metrobüs, metro çalışıyor. Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.) sürücü ve görevlileri de Sokağa çıkma kısıtlaması yasağından muaf tutuluyor.

Şehirler arası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları ise (uçak hariç); araç ruhsatında ifade edilen yolcu taşıma kapasitesinin %50'si oranında yolcu kabul edebilecekler ve araç içindeki yolcuların da oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 dolu 1 boş) şekilde olması yönünde ayarlanması gerekmekte.

Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde ise yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması muhakkak yerine getirilecek ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı bir durumun olmaması durumunda araca kabul işlemi yerine getirecektir.

METROLAR ÇALIŞIYOR MU?

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile İstanbul genelinde 29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00 tarihinden 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00 tarihine kadar genel sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Kısıtlama süresince sağlık çalışanları ve zorunlu görevleri nedeniyle çalışmak durumunda olan vatandaşların mağdur olmaması adına 29 Nisan 2021 itibari ile seferlerde aşağıdaki şekilde düzenleme yapılmıştır.

Aşağıda listelenen hatlarda 06.00-21.00 saatleri arasında 15 dakika aralıklar ile hizmet sağlanacak, 21.00 saati itibari ile seferler sona erecektir. Yapılan düzenlemeler işletmeler tarafından günlük ve saat bazlı olarak takip edilerek ihtiyaç görülmesi halinde sefer sıklıklarında yeni düzenlemeler yapılacaktır.

Kısıtlama süresince hizmet verecek hatlar:

M1A Yenikapı-Ataköy/Şirinevler

M1B Yenikapı-Kirazlı

M2 Yenikapı-Hacıosman

M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir

M4 Kadıköy-Tavşantepe

M5 Üsküdar-Çekmeköy

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey

T1 Kabataş-Bağcılar

T4 Topkapı-Mescid-i Selam

T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı

Kısıtlama süresince aşağıdaki hatlar ise hizmet vermeyecektir. 17 Mayıs Pazartesi günü 06.00 itibari ile tüm hatlar hizmet vermeye tekrar başlayacaktır.

M6 Levent-Hisarüstü/Boğaziçi Üniversitesi metro,

F1 Taksim-Kabataş füniküler,

T3 Kadıköy-Moda tramvay,

TF1 Maçka-Taşkışla teleferik,

TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hatlarında işletme yapılmayacaktır.

MARMARAY ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Marmaray seferleri Halkalı- Gebze arasında 30 dakika aralıklarla yapılacak. Başkentray da Sincan-Kayaş arasında hafta içi 30 dakika; hafta sonu bir saat aralıklar ile hizmet vermeye devam edecek.

OTOBÜS VE METROBÜS NASIL ÇALIŞACAK?

İBB Beyaz Masa tarafından yapılan açıklamaya göre;

* "30 Nisan ve 3 Mayıs tarihlerinde normal hafta için sefer saatleri ile hizmet verilecektir."

*  "1 Mayıs günü Cumartesi sefer saatleri ile hizmet verilecektir."

*  "2 Mayıs günü Pazar sefer saatleri ile hizmet verilecektir."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal