Padişahların Burçları

Yönetimi, davranışı, siyasi ve özel hayatıyla yaşadığı döneme damgasını vurmuş padişahların burçlarını biliyor musunuz?

25.07.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-11:19) Padişahların Burçları

Hangi Osmanlı padişahı ile aynı burcu taşıyorsunuz? Merak ettiyseniz işte sizlere Osmanlı padişahlarının burçları.

Fatih Sultan Mehmet (Koç Burcu)

29 Mart 1432 doğumlu olan Fatih Sultan Mehmet, Koç Burcu özelliklerini taşıyor. Burcunun taşıdığı en önemli özelliklerinden birisi cesaretli olması. Diğer özellikleri arasında; akılcılığı, birçok konuda öncülük etmesi, atılgan olması ve sabırlı olması geliyor.

1.Selim (İkizler Burcu)

28 Mayıs 1524 yılında Doğan II. Selim, duygusallığı, zeki olması ve esprili halleriyle bilinirdi. İkizler burcunun inceliğini ve duygusallığını alan II. Selim, çıktığı seferde Selimiye’yi yaptırmıştır. Dağınık biri olan II. Selim, konuşkan ve öğrenmekten hoşlanan biriydi.

IV.Murad (Aslan Burcu)

4.Murad 27 Temmuz 1612 yılında doğmuş, Aslan burcunun özelliklerini almıştır. Liderliği ön plandaydı. Pohpohlanmaktan hoşlanır, şık giyinir, eleştiriyi kabul etmez biriydi. 1633-1634 yılları arasında içki yasağını getiren padişahtır. Oldukça mükemmeliyetçi biriydi.       

2. Mahmud (Yengeç Burcu)

Yengeç burcu olan II. Mahmud 20 Temmuz 1785 yılında doğmuştur. Saltanatı boyunca geleneksel değerleri benimsemiş, toplumsal konulara duyarlı kalmış, merhametli ve iyiliksever biri olarak tanınmıştır. II. Mahmud zamanında; Unkapanı köprüsü yapılmış, Mescid-i Aksa döneminde onarılmıştır. Duygusallığı, sabırlı ve cesur karakteri ile bilinirdi.

Kanuni Sultan Süleyman (Boğa Burcu)

Kanuni Sultan Süleyman 27 Nisan 1495 yılında doğmuş ve Boğa Burcu özelliklerini almıştır. Muhteşem Süleyman olarak anılan Kanuni, tahta en uzun süre kalan padişahtır.

  • Sabırlı olması.
  • Temkinli davranması,
  • Hırslı ve çalışkanlığı,
  • Geri adım atmayan, geniş düşünceli
  • Adalete inanan birisiydi.

Padişahların burçlarını biliyor musunuz? Konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler, Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’a olan aşkından dolayı, iyi bir âşık olduğunu da görebilirler.

Yavuz Sultan Selim (Terazi Burcu)

Sertliği ile bilinen Yavuz Sultan Selim 10 Ekim 1470 doğumlu. Muharebelerden hoşlanır ama kabalıktan hoşlanmazdı. Sevgiyi, çekiciliği, güç ve güzelliği temsil ediyordu. İnce ruhlu olması ve mütevaziliği ile ön plana çıkmış bir padişahtı.

III.Osman (Oğlak Burcu)

2 Ocak 1699’da doğan III. Osman, 1754-1757 yılları arasında hüküm sürmüş, sert mizacıyla tanınırdı. Eli açık olan III. Osman, yardımlaşmayı severdi. Sabırsız ve sinirliydi. Asabi oluşu yüzünden, saraydaki kadınların, padişahın ayak seslerini duyduğunda kaçacak yer aradığı söylenir.

I.Bayazıd (Yay Burcu)

Yıldırım Bayazıt 3 Aralık 1447 yılında doğmuş Yay Burcu’nun özelliklerini almıştır. Cesur ve atılganlığı, şiire olan sevgisiyle bilinirdi. Seyahat etmeyi, insanlarla iletişim kurmayı severdi. Dine olan bağlılığı yanında insanlara olan hitabetiyle bilinirdi.

Genç Osman (II.Osman) (Akrep Burcu)

3 Kasım 1604 doğumlu olan Genç Osman, mağrur ve hırçın biriydi. Erken yaşta hayata veda etmiş, ama devlet yönetiminde ve saray hayatında yıktığı bazı kurallarla ölümünden önce birçok şeyi değiştirmiştir. Merhametli olması, hayal dünyasının geniş olması yanında, zekâsı ve keskin bakışlarıyla tipik Akrep burcu özelliklerini taşıyan Genç Osman, II. Fatih olarak anıldı.

II.Ahmet (Balık Burcu)

Tipik bir Balık burcu olan II. Ahmet, 25 Şubat 1643 yılında doğdu. Aşka aşık biriydi.

  • İçine kapanık
  • Sürekli düşünceli haller
  • Şairliği ve yazı yeteneği

Padişahların burçlarını biliyor musunuz dışında II. Ahmet devleti muhteşem yönetme yeteneğiyle bilinirdi. Belgrad’da meydana gelen yangın, duygusal padişahı yıkmış, yenilgiyi sindiremeyerek hastalanıp ölmüştür.

II.Abdülhamit (Başak Burcu)

Başak burcunda olan II. Abdülhamit, gelişmiş el becerisiyle tanınırdı. Marangozluk ve oymacılıkla uğraşan II. Abdülhamit, marangozluk ve oymacılıkla ilgili özel dersler almıştır. Detayları oldukça seven Abdülhamit, dedektif romanlarına da büyük ilgi gösterirdi.

VI.Mehmet Vahdettin (Kova Burcu)

Son Osmanlı paşası olan VI. Mehmet Vahdettin 2 Şubat 1861 yılında doğdu. Kararsızlığıyla bilinirdi. Mondros ve Sevr Antlaşmaları, döneminde gerçekleşti. Yaptığı borçlar yüzünden tabutuna haciz geldi. İtalya’da oturmuş 1926 yılında 65 yaşında ölmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal