Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses kaç yaşında, nerelidir, ne mezunu? Özlem Gürses hakkında bilgiler

Televizyon haberciliği deneyimine sahip olan ve kariyerinde birçok başarılı projelere imza atan Gazeteci Özlem Gürses'in biyografisi 'Özlem Gürses kimdir?' sorusuyla araştırılıyor. ATV, Star TV, Fox TV, Habertürk gibi ana akı kanallardan tanıdığımız ve uzun yıllardır gazetecilik yapan Özlem Gürses'i gelin haberimizin detayında yakında tanıyalım.

12.05.2022-12:31 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-12:31) Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses kaç yaşında, nerelidir, ne mezunu? Özlem Gürses hakkında bilgiler

Özlem Gürses kimdir?

18 Ağustos 1970 yılında Ankara'da doğan Özlem Gürses, gazeteci, haber programı sunucusu ve halkla ilişkiler iletişim uzmanıdır. Annesi Enerji Bakanlığında bir dönem bürokratlık yapan Özlem Gürses'n babası Prof. Dr. Ömer Lütfi Gürses’dir.

İlköğretim eğitimi ile birlikte lise eğitimini de TED Ankara Koleji'nde okuyan Özlem Gürses, bu okula Türkiye ikincisi olarak girmiştir. Özlem Gürses, daha sonra ODTÜ Mimarlık Fakültesi'ni kazanarak Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'ne girdi ve eğitimine burada devam etti. Eğitimi devam ettiği sırada bölümünde yüksek şeref ödülü alan ve bölüm birincisi olan Gürses, bu başarısıyla birlikte ODTÜ Mimarlık Bölümü'ne yatay geçiş yaparak eğitimini orada almaya devam etti.

Özlem Gürses kimdir

Mimarlık Tarihi programı dahilinde yüksek lisansına devam ettiği sırada bir trafik kazsı geçiren ve İstanbul'a gelmek zorunda kalan Özlem Gürses, burada medya dünyası ile tanıştı.

İlk olarak ATV Haber Merkezi'ne giren ve burada muhabirlik yapan Özlem Gürses, daha sonra Star TV'ye geçti ve orada 'Gece Hattı' ve 'Kırmızı Koltuk' gibi programlarda görev aldı. NTV kanalına 'Mimarlık ve Yaşam' programını hazırlayan özlem Gürses, CNNTURK için de 'Yeşil Ekran' belgesellerine imza attı.

Özlem Gürses kimdir

Ufuk Güldemir tarafından kurulan Habertürk TV'de gündem programlarının editörlük görevini üstlenen Özlem Gürses, Kanal 1 kanalına geçti ve orada Ana Haber'in hem haber müdür yardımcılığı görevini üstlendi hem de haber sunucusu olarak yüzünü ekranlara taşıdı. Ana haber bülteni sunucusu olarak programa ilk başladığı dönemde 90-100 aralığında olan izlenme oranını ilk 20 arasına yükselten Gürses, daha sonra aynı kanalda 'Özlem Gürses'le Bakış' ve 'Şahane Çocuklar' isimli programların, yapımcılığını ve editörlüğünü yürüttü.

Özlem Gürses kimdir

Kariyeri boyunca çok sayıda siyasetçi, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanları ile özel röportajlar yapan ve muhabirlik yıllarında da özel haberler hazırlayarak başarılı projeler çıkaran Özlem Gürses, son yıllarda FOX TV'nin gündüz kuşağı programlarından biri olan 'Affetsen'in ekran yüzü olarak da izleyicilerle buluştu.

Özlem Gürses kimdir

Özgür gazetecilik anlayışı ile ve bu inanışa inanan ekiple tanışan özlem Gürses, ArtıBirTV'ye Uğur Dündar ile birlikle Ana Haber'i hazırladı ve ana haber bülteninin aynı zamanda sunuculuğunu üstlendi. Bugüne kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası organizasyonda "Moderatör ve Sunucu" olarak görevler alan Gürses, diyalog anlatım ve iletişim okullarında 'Haber Yazımı ve Spikerlik' ve 'TV Program Yapımcılığı' alan derslerine girerek eğitimler verdi.i İstanbul Ticaret Üniversitesi'ne bağlı İletişim Fakültesi'nde de 'Röportaj Teknikleri' dersleri ne katılarak eğitimler veren Özlem Gürses, gazeteci Uğur Gürses ile evli olup Uzay isminde bir erkek çocuk annesidir. 

Özlem Gürses kimdir

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal