ÖSYM YU numarası ne anlama geliyor? YU numarası ÖSYM'den nasıl alınır? YU numarası edinme şartları

ÖSYM'ye başvuru yapacak olan yabancı uyruklu vatandaşlardan istenen YU numarası çok sayıda kişi tarafında sorgulanıyor. Sınava girmeden önce mutlaka yanlarında bulundurmaları gereken Y.U numarasının nereden ve nasıl alındığı da diğer araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, ÖSYM YU numarası edinme şartları..

01.06.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-16:39) ÖSYM YU numarası ne anlama geliyor? YU numarası ÖSYM'den nasıl alınır? YU numarası edinme şartları

Yabancı uyruklu kişilerin ÖSYM'niz düzenlemiş olduğu sınavlara giriş yapabilmeleri için YU numarası adı verilen 'Yabancı Uyruk Numara Edinme' işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Elinde bulundurduğu YU numarasıyla adaylar sınavlara katılım sağlayabiliyorlar.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) gerçekleştirdiği sınavlara yabancı uyruklu vatandaşların başvuru yapabilmeleri için ellerinde YU numarası adı verilen 9 ile başlayan kimlik numarası gerekiyor. Bu numarayı barındıran her yabancı uyruklu vatandaş, ÖSYM'nin sınavlarına girmeye hak kazanıyor.

Yu numarası ÖSYM'den nasıl alınır

Y.U Numarası Nedir?

Y.U Numarası ÖSYM'nin düzenlediği her sınav öncesi çok sayıda kişi tarafından sorgulanıyor. Numaranın anlamı ise Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasına sahip olmaya yabancı uyruklu vatandaşların sınavlara başvuru yapabilme sınavlara katılma hakkını veren bir üyelik numarası anlamına geliyor.

YU numarasını almak isteyen yabancı uyruklu adaylar ÖSYM resmi sitesinden kolaylıkla bu numarayı temin edebilirler. ÖSYM sistemi içinden YU numarasını alabilmek içinde aşağıda belirttiğimiz adımları takip etmeniz yeterlidir.

* http://ais.osym.gov.tr/YabanciUyruk/YabanciUyrukNoEdinme sayfasına giriş yapınız ve YU edinme formunu tam ve eksiksiz doldurunuz.

* Kaydet butonuna tıklayarak formu gönderiniz.

* Oluşturulan talep sonrası 9 ile başlayan ve sistem tarafından 7 gün geçerlik verilen YU numaranızı bir yere not ediniz.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal