ÖSYM şifremi unuttum ne yapabilirim? ÖSYM şifresi nasıl alınır? 2022 ÖSYM giriş işlemleri

Üniversite sınavı açıklanırken milyonlarca öğrenci de sonuçları öğrenmek için ÖSYM'nin internet sitesine yöneldi. ÖSYM şifresini unutan birçok öğrenci sisteme nasıl gireceğini araştırıyor. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isteyen öğrenciler ise E-devlet şifresini nereden alabileceklerini merak ediyor. İşte ÖSYM giriş hakkında merak edilenler…

18.07.2022-08:27 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-08:27)

18 Haziran 2022 tarihinde milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının belli olması ile birlikte öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin  internet sayfasına yöneldi. Sisteme girerken öğrencilerden ÖSYM şifresi istenmektedir. ÖSYM şifresini unutan ve e-devlet şifresi ile giriş yapmak isteyen öğrenciler şifresini unutulması durumunda ne yapılması gerektiğini merak ediyor. ÖSYM giriş şifresini nereden ve nasıl alınacağı sorusu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte ÖSYM giriş hakkında merak edilenler…

E-devlet şifresi ile ÖSYM sayfasına nasıl giriş yapılır?

ÖSYM resmi internet sayfasına E-devlet aracılığı ile girmek isteyen öğrencilerin tek yapması gereken sisteme E-devlet şifresini girmektir. E-devlet şifresi herhangi bir PTT merkezinden bir ücret karşılığında kişilere özel olarak verilmektedir. E-devlet şifresini yanı sıra mobil imza, T.C. kimlik kartı, e-imza, internet bankacılığı gibi yöntemlerle de sisteme giriş yapılabilmektedir.

2022 ÖSYM Giriş İşlemleri

ÖSYM şifresi nasıl alınır?

ÖSYM adresine giriş yapmak isteyen birçok aday nasıl şifre alınacağını merak ediyor. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara sisteme giriş yapmaları için başvuru merkezleri tarafından bir şifre verilmektedir. Bu şifre adaylara ücretsiz olarak verilir. Bu şifre adayın sisteme giriş yaptığı sırada değiştirilmesi istenmektedir. Adayın kendi değiştirdiği şifreyi başka birinin bilmesi mümkün değildir. 

ÖSYM Şifresi Unuttuğunda Neler Yapılır

ÖSYM şifresi unutulması durumunda neler yapılır?

ÖSYM AİS şifresini unutulması durumunda şifreyi yenilenmesi ya da sıfırlanması gerekmektedir. ÖSYM aday işlemleri sayfasına giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada sizden T.C. kimlik numara nasıl ve ekranda gördüğünüz güvenlik numarası istenmektedir.

Daha sonra güvenlik sorusu için yanıtladığınız cevap sizden istenmektedir. Sizden istenen sorunun cevabını doğru olarak girmeniz durumunda şifreniz yenilenecektir.

ÖSYM ye giriş yaparken güvenlik sorusunun cevabını da unutmanız durumunda  şifreyi aldığınız merkeze başvuru yaparak yeni şifre talep edebilirsiniz.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal