ÖSYM AİS Şifresi Nasıl Alınır?

ÖSYM giriş sayfası, üniversite mezunları ve öğrencilerinin sıklıkla takip ettiği bir sayfa. ÖSYM AİS ekranından sınav başvuruları, tercihler, sınav giriş yerleri ve sonuçları görüntülenebiliyor. Peki ÖSYM AİS şifresi nasıl alınır? ÖSYM sınav sonuçları ve başvuruları görüntüleme...

16.10.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-11:21) ÖSYM AİS Şifresi Nasıl Alınır?

ÖSYM giriş ekranı sıklıkla ziyaretçi alan sitelerden biri oluyor. Üniversiteli adayları, öğrenciler ve mezun olmuş bireyler ÖSYM ekranından eğitim ve öğrenim bilgilerine dair her şeye erişim sağlayabiliyor.

AİS GİRİŞ SAYFASI 2020

AİS giriş sayfası, ÖSYM'nin aday işlemlerinin gerçekleştirildiği sayfa olarak biliniyor. AİS'in tam açılımı Aday İşlemleri Sistemi'dir. Adaylar AİS'e T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapabiliyor.

ÖSYM GİRİŞ

ÖSYM tarafından yapılacak herhangi bir sınava girmek için başvuru merkezine giden adaylara Başvuru Onay Belgesi ile birlikte Geçici Şifre veriliyor. Adaylar, T.C. Kimlik numarası ve bu şifre ile ais.osym.gov.tr internet adresine giriş yapabiliyor ancak verilen şifre geçici bir şifre. Bu nedenle adayın mutlaka ilk girişte şifresini değiştirmesi gerekiyor.

Güvenli şifre oluşturmak için belirlenecek olan şifre içerisinde küçük/büyük harf, özel simge ve rakamların da olduğu 8 ila 14 karakter arasında seçim yapılması gerekiyor. Ayrıca istenmeyen durumlarla karşılaşmamak için şifreler kesinlikle bir başkası ile paylaşılmamalıdır.

AİS ŞİFRE DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Şifre değişikliği için tekrar T.C. Kimlik numarasınız ve geçici şifrenizi girilir. Kalıcı olmasını istediğiniz şifrenizi 'Yeni Şifre' bölümüne giriniz. Şifrenizi en az 6 karakterli olacak şekilde belirleyin. Daha sonra güvenlik sorusu olarak verilen seçeneklerden birini seçiniz ve alt satırdaki 'Güvenlik Sorusu Cevabı' bölümüne cevap yazınız. 'Şifre Değiştir' seçeneğini tıklayınız. Güvenlik sorunuzun cevabını unutursanız sisteme giriş yapamadığınızda tekrar ÖSYM Merkezlerinden geçici şifre almanız gerekir. Bu nedenle not almanız önerilir.

AİS ŞİFREMİ UNUTTUM, YENİ ŞİFRE NASIL ALIRIM?

AİS giriş şifresini unutan adaylar herhangi bir sınav başvuru merkezine müracaat ederek yeni şifre talebinde bulunabiliyorlar. Görevliye ödenecek olan 2 TL karşılığında sadece bir kaç dakikalık işlem sonrasında yeni bir şifre alınabiliyor. ÖSYM aday portal şifresini hatırlamayan adaylar, portal.osym.gov.tr adresinde yer alan şifre hatırlatma mekanizmalarından birini kullanarak problemlerini çözebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal