Osman Kavala hakkında karar verildi: Tutukluluk hali devam edecek

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 16 sanıklı dosyada sanıklar, mütalaaya karşı savunmalarını yapıyor. Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devam etmesini karar verdi.

21.03.2022-17:50 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-18:20) Osman Kavala hakkında karar verildi: Tutukluluk hali devam edecek

Gezi olaylarında bulunan 17 sanıklı ana dava ile olaylara karışan 35 sanıklı Çarşı grubu davaları 21 Şubat'ta ayrılma kararı vermişti. Ana davayla ilgili mütalaasını 4 Mart'ta mahkemeye sunan Cumhuriyet savcısı, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı'nın 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istemişti.

İstinaf Mahkemesi'nin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi ana davası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Ayşe Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman'ın arasında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Bir sonraki duruşma 22 Nisan'a ertelendi

'Adil yargılama süreci devam ettiğini inancı kalmadığını' açıklayarak bir süredir duruşmalara katılmayan Osman Kavala ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

Duruşmada tek tutuklu sanık olan Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Avukatlara mütalaaya karşı süre veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 22 Nisan'a ertelendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal