Ortaokullarda sınıfta kalma var mı? Kaç zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır?

Öğrencilerimizden ortaokulda sınıfta kalma var mı sorusu çok sık geliyor, ortaokulda sınıfta kalma var mı? Kaç zayıfı olan öğrenciler sınıfta kalır? Sorusunun cevabı haberimizde yer almaktadır.

15.03.2022-00:09 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-00:10) Ortaokullarda sınıfta kalma var mı? Kaç zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır?

Korona virüs sebebi ile eğitimlerine online devam eden öğrenciler 6 Eylül 2021 tarihi ile yüz yüze eğitime geri döndüler. Eğitime yüz yüze başlayan öğrencilerin en çok merak ettiği konu sınıfta kalma var mı ?

2022 Ortaokullarda sınıfta kalma var mı?

Sınıfta kalma bu sene ortaokullarda ( 5.sınıf-6.sınıf-7.sınıf-8sınıf ) yok.İlkokul ve ortaokullarda devamsızlığı ve ders notları düşük olan öğrenciler sınıfta kalmıyor. Sınıfta kalma sistemi liselerde vardır.

Fakat, ortaokullarda sınıfta kalma olmasada yıl sonunda not ortalamaları 45 puandan düşük  ise sınıfta kalması yada geçmesini Şube Öğretmenler Kurulu nun vereceği karara göre belirlenmektedir.

ortaokullarda sınıf tekrarı

Eski senelerde olduğu gibi  sınıf tekrarı yeniden uygunlanmalı mıdır?

Sınıf tekrarı öğrenciler için her ne kadar daha faydalı gözüksede ,çocuk bilimi açısından öğrencilere ağır etkiler bırakıyor..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal