Muğla'da Polis, Silah Kaçakçılarıyla Çatıştı: 1 Şehit, 1 Polis Yaralı

Bodrum'da polis ekipleri, 3 kişinin suç örgütlerine silah satma haberini aldı. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Villaya baskın düzenlendi. Baskın sırasında polislerden biri şehit oldu. Suçlular yakalandı.

17.06.2021-08:25 - (Son Güncelleme: 17.06.2021-11:36) Muğla'da Polis, Silah Kaçakçılarıyla Çatıştı: 1 Şehit, 1 Polis Yaralı

Bodrum'da saat 17.30 sıralarında Ortakent Mahallesi Giritli Sokak üzerinde yaşanan olayda, 3 şahısın suç örgütlerine silah satmak için Bodrum'a geldiklerinin ihbarını , Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, aldı.  Gelen ihbar üzerine operasyon için harekete geçen polis ekipleri zanlıların kaldıkları villaya baskın gerçekleştirdi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Suç örgütlerine silah satmak için Bodrum'da bulunan zanlılar ile polis arasında operasyon sırasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, 3 zanlı ise polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.

YARALI OLAN BİR POLİS ŞEHİT OLDU

Haber verilmesi üzerine bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olayın yaşandığı yerde yaptı. Yaralı polislerden durumu ağır olan, Ercan Yangöz özel bir hastaneye, Abdülkadir Doğan (30) ise Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorların bütün çabalarına rağmen Ercan Yangöz şehit oldu. Abdülkadir Doğan'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras olayın yaşandığı bölgeye gelerek detaylı bilgiler aldı. Soruşturma devam ediyor.

DENİZLİ'YE ACI HABER ULAŞTI

26 yaşındaki Şehit polis memuru Denizlili Ercan Yangöz'ün acı haberi, Buldan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşamakta olan baba ocağına ulaştı.  

Buldan İlçe Müftülüğünde memur olarak görevli baba Şahin Yangöz, 26 yaşındaki oğlunun şehit olduğu haberini Kaymakam Murat Sarı, emniyet mensupları ve askeri yetkililerden aldı.

BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Evlatlarının şehadet haberini alan acılı aile, gözyaşı döktü. Şehidin baba evine dev Türk bayrağı asıldı. Acı haberin duyulmasının ardından yakınları, şehidin evine akın etti. Acılı babasın ağzından dökülen tek sözcük vardı, ''Vatan sağ olsun''...

6 YILDIR POLİSTİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafınca şehidin baba evine taziye çadırı kuruldu. Şehit Ercan Yangöz'ün bekar ve 6 senelik polis memuru olduğu belirtildi.


SÜLEYMAN SOYLU TAZİYE MESAJI YAYINLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün meydana gelen olayda şehit olan 26 yaşındaki Ercan Yangöz'ün acılı aile için Twitter hesabından taziye mesajı yayınladı.

''Muğla Bodrum'da, operasyondayken çıkan silahlı çatışmada Şehit düşen Kahraman Polisimiz Ercan Yangöz'e Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, Polis Teşkilatı'mız ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını ali eylesin.''


ÖNLEM ALINDI, 2 ZANLI YAKALANDI

Aydın'a bağlı Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, yaşanan silahlı çatışmaya karıştığı tespit edilen zanlılardan bazılarının 34 ZJ 1356 plakalı araba ile İstanbul yönüne kaçtıkları haberi üzerine önlem aldı ve hemen harekete geçti.

Araç aynı gün ve aynı saat 22.15 sıralarında ilçenin Muradiye Kavşağı'nda polisler tarafından durduruldu.

EKİPLER TARAFINDAN YAKALANDILAR

Otomobili kullanmakta olan Hürkan E. ile yanındaki Fuat K. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

O kargaşalı anlar orada bulunan bir vatandaş tarafınca cep telefonu ile görüntülendi. Zanlılar sorguları alınmak üzere Bodrum emniyetine götürüldü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 zanlı Bodrum'da emniyetteki sorgularının devam ettiği aktarıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal