Muğla'da Heyecanlandıran Keşif: Yedi Tane Bulundu!

Muğla'da üren arkeolojik kazılar esnasında Doğu Roma İmparatorluğu'ndan kalma kalede bir şapel ve 7 mezar keşfedildi.

12.09.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-15:34) Muğla'da Heyecanlandıran Keşif: Yedi Tane Bulundu!

Muğla'nın Ula ilçesinde, Doğu Roma İmparatorluğu'ndan kalma kalede kazı çalışmaları devam ediyor. Kazı esnasında keşfedilen kalenin duvarları yaklaşık altı yüz metre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Bölgede görevli olanlar, ‘Duvarlar harçlı olduğu için çok iyi korunmamış. Sağlamlaştırmayı yaptıktan sonra alt tabadaki kazılara geçeceğiz’ açıklamasını yaptı. Çalışmalar sonucu kalenin duvarları ile bir şapel ve 7 mezar keşfedildi.

Çalışmalar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izni ve Muğla Valiliği ile Ula Belediyesi desteğinde devam ediyor. Çalışmaların kazı başkanlığında ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Abdulkadir Baran bulunuyor.

YERLEŞİM MİLATTAN ÖNCE 7'NCİ YÜZYILDA BAŞLAMIŞ

Milattan önce 7'nci yüzyılda başlamış olan yerleşimin, sur çevirmesiyle, ana kentin bir mahallesi olarak başladığını söyleyen Idyma Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Baran, ‘Milattan sonra Doğu Roma İmparatorluğu buraya Garnizon Kalesi'ni inşa etmiş. Savaşılmadan beylik döneminde kale el değiştiriyor’ şeklinde konuştu.

MUĞLA'NIN KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİNE KATKIDA BULUNDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ

Baran, Osmanlı döneminde kalenin yer yer iskan edildiğini görmüş olduklarını belirterek, ‘Kalenin kuzey kısmı, antik yerleşiminin kuleleri üzerine inşa edilmiş. Muğla'nın kültürel zenginliğine katkıda bulunduğumuz için mutluyuz’ ifadelerini kullandı. Bunun yanında Baran, çalışmalarının kalenin duvarlarını açmak için yapılmadığını söyleyerek, ‘Doğu Roma İmparatorluğu döneminde yapılan kalenin duvarı yaklaşık 600 metre uzunluğuna sahip. Duvarlar harçlı olduğu için çok iyi korunmamış. Sağlamlaştırmayı yaptıktan sonra alt tabadaki kazılara geçeceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal