Metro Turizm satıldı mı, neden satılıyor?

Galip Öztürk tarafından kurulmuş olan, şehirler arası otobüs firması Metro Turizm hakkında haberler gündemde yer almaktadır. Metro Turizm satıldı mı, neden satılıyor? gibi sorular araştırılmaya başlanmıştır. İşte her kesin merak etmiş olduğu o soruların detayları sayfamızda yer almaktadır.

18.04.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 18.04.2022-16:28) Metro Turizm satıldı mı, neden satılıyor?

Herkesin merak etmiş olduğu konular arasında, Metro Turizm'de yer almaktadır. 1992 senesinde Galip Öztürk tarafından kurulmuştur. Şehirler arası otobüs firması olan Metro Turizm, satıldı mı sorularıyla merak konusu oldu. Cinayet azmettiricisi olan ve müebbet hapisle yargılanan Galip Öztürk, 2018 senesinde Gürcistan'a kaçmıştır. Bu durum üzerine ise Metro Turizme bağlı olan petrol şirketi MEPET satışa çıkarılmıştı. Akıllara gelen ilk soruda Metro Turizm'in satılıp satılmayacağı oldu.

Metro Turizm satıldı mı, neden satılıyor?

Metro Turizm satıldı mı? Neden satılacak?

Yayınlanan bilgilere göre, Metro Turizm sahip olduğu şirketler ile birlikte satışa sunuldu. Bütün şirketlere ayrı değer tespiti hazırlandıktan sonra satılacağı açıklandı. Ortak olduğu Mepet 'inde paylarının satılması için ilk önce inceleme yapılacağı sonrasında tespit edildikten sonra satışa sunulacağını söylendi. Ayrıca KAP bildiriminde ise şu açıklamalar yapılmıştır.

Galip Öztürk

"Şirketimizin %100 oranında sahibi olduğu 100 milyon TL ödenmiş sermayeli Metro Turizm Seyahat Organizasyon Ve Ticaret A.Ş. paylarının tamamı ve bağlı ortaklığı olan MEPET Metro Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş.ye ait 1.370.000 adet imtiyazlı payları da dahil olmak üzere sahibi olduğu tüm payların satılması yönünde bahse konu şirketlerin ayrı ayrı değer tespit raporunun hazırlatılması hususunda değerleme şirketleri ile görüşülerek görevlendirilmelerine, değer tespit raporlarının tekrar hazırlanmasına akabinde oluşacak değerler üzerinden söz konusu satış işlemlerine başlanmasına karar verilmiştir."

Galip Öztürk'ün yurt dışına kaçması üzerine,yakalama kararı çıkmıştır. Çete davaları, yaralama ve cinayete azmettirici olarak aranmaktadır. Metro Turizm Şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı sırada kaçmış olduğu için şirketi şuanda kızı Fatma Öztürk yönetmektedir. Ayrıca Metro Turizm 79 il'de 1000 acentesiyle çalışmaya devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal