Meteoroloji Uyardı! 4 Bölgede Sıcaklıklar Bunaltırken Doğu’da Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak yağışlı diğer bölgeler az bulutlu olacak. Hava sıcaklıkları ise bazı bölgelerde bunaltmaya devam edecek.

01.07.2021-10:10 - (Son Güncelleme: 01.07.2021-10:10) Meteoroloji Uyardı! 4 Bölgede Sıcaklıklar Bunaltırken Doğu’da Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminler yayınlandı. Yayınlanan son tahminlere ilişkin, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Ordu çevreleri ve Samsun’un doğu kesimlerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve olacağı düşünülüyor.

SICAKLAR GİDEREK ARTIYOR

Son zamanlarda hava sıcaklıklarının giderek arttığı ve mevsim normalleri üzerinde seyrettiği görülüyor. Marmara, Kıyı Ege ile doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde olacağı düşünüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneydoğu ve doğulu yönlerden hafif, Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da orta şiddette eseceği düşünülüyor. 

DOĞU BÖLGESİNDE SAĞANAK BEKLENİYOR

Diğer yandan Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da başta olmak üzere şiddetli sağanak ve gök gürültülü yağış düşünülüyor. Gece saatlerinde en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 9, Kars'ta 11, Erzurum'da 13, Ağrı'da 14, Iğdır ve Erzincan'da 20 derece olarak bildirildi. Buna bağlı olarak gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Iğdır ve Erzincan'da 35, Ağrı'da 33, Kars'ta 31, Erzurum'da 30, Ardahan'da 28 derece olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminler yayınlandı.

RÜZGAR GENEL OLARAK KUZEY BÖLGESİNDEN ESECEK

Yayınlanan son tahminlere ilişkin, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Ordu çevreleri ve Samsun’un doğu kesimlerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve olacağı düşünülüyor. Son zamanlarda hava sıcaklıklarının giderek arttığı ve mevsim normalleri üzerinde seyrettiği görülüyor. Marmara, Kıyı Ege ile doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde olacağı düşünüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneydoğu ve doğulu yönlerden hafif, Ege Kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da orta şiddette eseceği düşünülüyor.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU 

İSTANBUL °C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 37°C Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 41°C Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 26°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

ERZURUM °C, 29°C Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

DİYARBAKIR °C, 41°C Az bulutlu ve açık

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal