Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mehmet Şimşek ne iş yapıyor, neden gündemde? Mehmet Şimşek hayatı ve biyografisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başına Mehmet Şimşek’i getireceği iddiasının ardından Mehmet Şimşek hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Peki Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mehmet Şimşek ne iş yapıyor, neden gündemde? İşte Mehmet Şimşek hayatı ve biyografisi...

17.03.2023-16:22 - (Son Güncelleme: 17.03.2023-16:22) Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mehmet Şimşek ne iş yapıyor, neden gündemde? Mehmet Şimşek hayatı ve biyografisi

2023 seçimleri öncesinde partilerin hazırlıkları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte de maliye bakanı olarak görev almış olan Mehmet Şimşek’i yeniden ekonominin başına getireceği iddialarının ardından Mehmet Şimşek’in hayatı ve kariyeri hakkındaki araştırmalarda büyük bir artış gözlendi. Peki Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında? Mehmet Şimşek ne iş yapıyor, neden gündemde? 

Mehmet Şimşek kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Batman’ın Gerçüş ilçesinin Afra köyünde dünyaya geldi. Kürt kökenli bir ailenin çocuğu olan Şimşek, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin İktisat bölümünü okudu. 

Mezun olduğu bölümde öğretim görevlisi olarak görev almaya başlayan Mehmet Şimşek, Etibank’tan aldığı burs sayesinde İngiltere’ye giderek yüksek lisans eğitimini aldı. Exeter Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Şimşek, ekonomi ve finans bölümlerini derece ile bitirdi.

Mehmet Şimşek

Mehmet Şimşek ne iş yapıyor, neden gündemde? 

ABD Büyükelçiliğinde 4 yıl civarında kıdemli ekonomist olarak çalışan Mehmet Şimşek, ülkede oturma izni aldıktan sonra New York’ta yaşamını sürdürdü. Bir süre sonra İstanbul’a dönen Mehmet Şimşek, Deutsche Bank'ta ve ML yatırımda çalıştı.

Kısa bir zaman sonra Merrill Lynch'te Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgesi ekonomi ve stratejik araştırmalar bölümünün başkanı olan Şimşek, bir dönem Merkez Bankası'nın başkanlığına aday olarak gösterilse de seçilmedi.

2009'dan 2015'e kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Binali Yıldırım'ın kurduğu hükümette maliye bakanı ile başbakan yardımcı olarak görev aldı. 2013 senesinde Emerging Markets dergisi Avrupa'da yılın maline bakanı olarak seçildi.

Mehmet Şimşek', uzun yıllardır Yüksek Planlama Kurulu, Özelleştirme Yüksek Kurulu, Savunma Sanayi Yüksek Koordinasyon Kurulu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu üyesi olarak görev aldı.

ABD ve İngiltere vatandaşlığına da sahip olan Mehmet Şimşek, 2010 yılında peyzaj mimarı olan Esra Kara ile evlendi ve bu evliliğinden 3 çocuk sahibi oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal