Mehmet Özhaseki Kimdir?

'Mehmet Özhaseki kimdir?' sorgusu, Özhaseki'nin LGBT açıklamaları sonrası tekrardan gündeme geldi. Peki, Mehmet Özhaseki kimdir?

24.03.2021-16:01 - (Son Güncelleme: 19.11.2021-17:14) Mehmet Özhaseki Kimdir?

Ak Parti 7. Olağan Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçilen Mehmet Özhaseki'nin hayatı tekrar merak konusu haline geldi. Geçmiş dönemde, Türkiye siyasi hayatında ve Ak Parti'de çok önemli görevler üstlenen Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki ne dedi?

MEHMET ÖZHASEKİ LGBT HAKKINDA NE DEDİ?

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, katıldığı bir programda LGBT konusu hakkında "Madem ki Allah yaratmış, hepsinin başımızın üstünde yeri var. Onu Allah'ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum." açıklamalarında bulundu. Cübbeli Ahmet, bu açıklamaya tepki çekecek bir cevap verdi. Cübbeli Ahmet, Özhaseki'nin açıklamaları için Kitâb Ehli olan Putin: 'Ben hayattayken eşcinselliğe geçit yok derken, kitapsız bâzı İslâmcılar, Allâh'ın en büyük haramlarından olan eşcinsellik için 'Biz onların tercîhine saygı duymalıyız' diyorsa başımıza taş yağmadığına şükredelim'.' sözlerini kullandı. 

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

AK Parti MKYK üyesi Mehmet Özhaseki, 25 Mayıs 1957 yılında Kayseri'de doğdu. Babası Kemal Özhaseki, annesi Şükran Özhaseki'dir. İlkokulu ve ortaokulu Kayseri'de tamamlayan Özhaseki, lisans eğitimi için Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği'ni kazandı ancak buradaki eğitimini siyasi şartlar ve öğrenci olayları nedeniyle tamamlayamadı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak buradan mezun oldu. 1982 yılında eşi Neşe Özhaseki ile evlendi.


Mezun olmasının ardından ailesinin tekstil işinin başına geçen Mehmet Özhaseki, 1994 yılına kadar tekstil ticareti ile uğraştı. 1980'den sonra sosyal sorumluluk projelerine hız verdi. Özhaseki, bu projeler kapsamında çeşitli vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı ve Kayseri'de ilk aşevi faaliyetini yürüttü. Ayrıca karşılıksız burslar ve kış aylarında yakacak yardımı gibi çok değerli projeler yürüttü. 'Mehmet Özhaseki kimdir?' sorusunun cevabına Özhaseki'nin siyasi kariyeri ile devam edebiliriz.

MEHMET ÖZHASEKİ SİYASİ KARİYERİ

Mehmet Özhaseki, 1994 yılındaki Türkiye yerel seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanı oldu. Daha sonra, 1998 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, 2015'te ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlerini yürüttü. 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından Ankara Büyükşehir Başkanlığı'na aday gösterilen Özhaseki bu seçimi Mansur Yavaş'ın ardından ikinci sırada tamamladı ve %47,12 oy aldı.


KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Mehmet Özhaseki 23 Haziran 1998 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçime kadarki son 11 ayı doldurması için belediye meclis üyeleri tarafından seçildi. Daha sonra 1999 yılında yapılan seçimlerde ise tekrar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ak Parti'den milletvekili olabilmek için 10 Şubat 2015 tarihinde başkanlık görevinden vazgeçti. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

Özhaseki 13 Eylül 2015'te Ak Parti, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Hemen ardından, Haziran 2015'de yapılan genel seçimlerde Ak Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girdi. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, kendisine verilen 45 gün içerisinde hükümeti kuramadığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal yetkisini kullanmasıyla tekrar seçime gidildi. Kasım 2015 seçimlerinde Kayseri milletvekili olarak yeniden meclise girdi. Binali Yıldırım'ın kurduğu 65. Türkiye Hükümeti'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal