Resul Kurt Kimdir?

Ak Parti’nin Yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu kadrosunda olan Resul Kurt kimdir? Resul Kurt Nereli?

24.03.2021-15:19 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-15:19) Resul Kurt Kimdir?

MKYK kadrosunda yer alan Resul Kurt “Kurt ve Koçak Danışmanlık, Eğitim ve Yayıncılık” şirketinde birçok konu özelinde danışmanlık hizmeti vermektedir. Son dönemde gündemde olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda yer alan Resul Kurt kaç yaşında? 

RESUL KURT KİMDİR?

Sosyal Sigortalar Kurumu’nda Genel müdür olarak görev alan Resul Kurt 1996 yılında Bankacılık ve Sigortacılık alanında eğitim almıştır. Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra 1998 yılında sigorta müfettişliğine atanan Kurt bir süre Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi olarak görevine devam etmiştir. 

1971 yılında Adıyaman’da doğan Kurt ilköğretim eğitimini Adıyaman 12 Eylül İlkokulunda tamamlamıştır. İlkokul eğitiminin ardından ortaöğretim için Gazi ortaokuluna devam eden Resul Kurt lise eğitimini Adıyaman Lisesi’nde almıştır. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Kurt İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine başlayan Resul Kurt 1995 yılı itibariyle Sosyal Sigortalar Kurumunda görev almıştır.


RESUL KURT KAÇ YAŞINDA?

1971 doğumlu olan Resul Kurt 50 yaşındadır. Yüksek lisans eğitimini “Sosyal Sigortalarda Denetim ve Özel Bir Denetim Yöntemi Olarak Asgari İşçilik Uygulaması” konulu teziyle tamamlamış olan Kurt Sosyal Sigortacılık Bilim uzmanı olarak bilinmektedir. Eğitimi ile kariyerini eş zamanlı olarak geliştiren Kurt sigortacılık gibi birçok konuda danışmanlık hizmeti vermiştir. 22 Aralık 2008 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Başmüfettiş olarak çalışan Kurt, görevinden istifa ederek ayrılmıştır. Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptı. Mali hukuk programı kapsamında yazdığı “Vergi Hukuku Açısından Hizmet Akdi” konulu doktora tezi ile eğitim hayatına devam eden Kurt Marmara Üniversitesi’nde SBMYO Öğretim görevlisi olarak da görev almıştır. 

RESUL KURT NERELİ?

Eğitim hayatının bir kısmını Adıyaman’da tamamlayan Resul Kurt aslen Adıyamanlıdır. İlk, orta ve lise eğitimlerini Adıyaman’da aldıktan sonra İstanbul’a gelen Kurt 2009 yılında Mehmet Kurt ile birlikte kurduğu Kurt ve Koçak Danışmanlık Şirketi’nde kamu kuruluşlarına ve özel sektörde hizmet veren şirketlere iş hukuku konusunda danışmanlık verirken aynı zamanda sosyal konularda da danışmanlık hizmeti sağlamaktadır. Evli olan Resul Kurt’un iki çocuğu vardır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal