Şamil Tayyar Kimdir?

'Şamil Tayyar kimdir?' sorusu, Şamil Tayyar'ın 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK üyeliğine seçilmesinin ardından merak konusu haline geldi. Peki, Şamil Tayyar kimdir? Ak Parti'de hangi görevlerde bulunmuştur? Şamil Tayyar'ın mesleği nedir?

24.03.2021-15:07 - (Son Güncelleme: 24.03.2021-15:07) Şamil Tayyar Kimdir?

Şamil Tayyar, Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. MKYK listesinin açıklanmasının ardından vatandaşlar, AK Parti MKYK üye listesi isimler hakkında yoğun bir araştırma sürecine girdi. 

MKYK listesi üzerinden yürütülen gerçekleşen aramalarda en çok merak edilen isimler arasında "Şamil Tayyar kimdir" sorusu öne çıktı. Türkiye'nin yakından tanıdığı isimlerden biri olan Şamil Tayyar, bugüne kadar AK Parti'de çok sayıda görev üstlenirken, partisinde güven duyulan isimlerin başında gelmeye başladı. İşte, AK Parti MKYK üyeliğine seçilen gazeteci yazar Şamil Tayyar'ın biyografisi, hayatı ve hakkında bilgiler.

ŞAMİL TAYYAR KİMDİR?

Ak Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, 1 Mart 1965 tarihinde Gaziantep'in İslahiye ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hüseyin Tayyar, annesi ise Fidan Tayyar'dır. Kendisinin açıklamalarına göre Şamil ismi Çeçen lider Şeyh Şamil'den gelmektedir. Ancak Nüfus Müdürlüğü'nde meydana gelen bir yanlışlık sonrasında Şamil Tayyar'ın ismi, nüfusa 'Şıh Şamil Tayyar' olarak geçmiştir. Tayyar'ın ailesinde siyasetle ilgilenen isimler bulunmaktadır. Şamil Tayyar'ın babası Hüseyin Tayyar, bir dönem MHP'de çeşitli görevler üstlenmiştir.

İlk ve orta öğrenimini memleketi Gaziantep'te tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamlamıştır.

ŞAMİL TAYYAR'IN AK PARTİ ÖNCESİ YAŞAMI

Şamil Tayyar, lisans eğitiminden mezun olunca  1985 yılında Milliyet gazetesine girmişti. Burada polis adliye muhabiri olarak görev alan Tayyar, görevini 9 yıl boyunca sürdürmüştür. Milliyet Gazetesi'nden ayrılmasının ardından Sabah gazetesine geçen Şamil Tayyar, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Demokratik Sol Parti'den aday adayı başvurusu gerçekleştirmiştir. Ancak daha sonra adaylıktan çekilmiştir. 

ŞAMİL TAYYAR 2021 AK PARTİ MKYK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Şamil Tayyar, Sabah Gazetesi'nden sonra TGRT, Yeni Şafak, STAR TV ve Tercüman'da çalıştı ve daha sonra siyaset hayatına kelimenin tam anlamıyla adım attı. Bu kapsamda, 12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Gaziantep milletvekili seçilen Tayyar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak giriş yapmıştır.

Tayyar, Son olarak Star gazetesinde, Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı yaptı ve bu görevinden 2012 yılında ayrıldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Ak Parti MKYK üyesi iyi derece İngilizce bilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal