Mayıs 2022 Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Toplantı sonucu ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası tarafından alınacak olan faiz kararı dört gözle bekleniyor. Gerçekleştirilecek olan PKK toplantısında Mayıs ayı için faiz kararının ne olduğu açıklanacak. Bu karar sonrasında bazı değişikliklerin olabileceği konusu da gündemde sıcaklığını koruyor. İşte PKK toplantısı hakkında merak edilenler…

24.05.2022-12:12 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:12) Mayıs 2022 Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Toplantı sonucu ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararı için bekleyiş devam ediyor. PKK toplantısı sonrasında alınacak kararlar da kamuoyu ile paylaşılacak. Birçok kişinin beklediği yeni faiz kararında bir artış olup olmayacağı, yüzde 14 olan faiz kararının sabit kalıp kalmayacağı konusu oldukça merak ediliyor. İşte PKK toplantısı hakkında merak edilenler…

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası’nın alacağı yeni faiz kararı merak içerisinde bekleniyor. Alınacak olan yeni kararlar için belirlenen tarih ise 26 Mayıs 2022 Perşembe’dir. Gerçekleştirilecek toplantı sonrasında kararlar saat 14:00’te açıklanacak.

Nisan ayında yapılan toplantı sonrasında faiz kararı yüzde 14 olarak belirlendi. 2021 yılının son dört toplantısında faiz kararında toplamda 500 baz puan indirime gidildi. Bu sene gerçekleştirilen il üç toplantıda bir değişiklik yapılmadı.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak

Faiz artarsa ne olur?

Para Politikaları Kurulu(PPK) faiz kararında bir değişiklik olmaması ve yüzde 14 olarak kalması durumunda dolar ve altında yükseliş olacaktır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal