Malta Turu

Deniz ve kara kombinasyonu olan bütün ülkelerin ayrı bir güzelliği olur. Bir adalar ülkesi olan Malta da Sicilya’nın güneyinde adeta Akdeniz’in incisi gibi deniz-kara birlikteliğini temsil etmektedir.

22.06.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:03) Malta Turu

Bulunduğu konum itibariyle gerek ticari gerekse stratejik açıdan pek çok öneme sahip olan bölge, tarihsel çıkarların da uğrak noktası olmuştur. Bu durumdan olacak ki, Malta turu sırasında tarihe doymak mümkündür.

Malta’da Gezilecek Doğal Güzellikler Nerelerdir?

• Comino Adası: Malta ve Gozo adalarının arasında yer alan Comino Adası, dupduru deniziyle gerçek bir Akdeniz keyfi sürmenizi sağlıyor. Adaya varır varmaz ziyaretçileri Blue Lagoon karşılamakta ve seyahat düşkünleri burada şezlong kiralamak suretiyle denizin tadını çıkarmaktadır. Bölgeye gidebilmek için deniz ulaşımı kullanılıyor ve bu ulaşım sürecinde dahi Malta’nın eşsiz havası ve güzellikleriyle dolu dakikalar geçirmek mümkün oluyor.

• Ramla Plajı: Gozo Adası’da bulunan Ramla; kırmızı kumu, el değmemiş yapısı ve sıcak deniziyle keyifli dakikalara ev sahipliği yapmaktadır. Yemek gibi temel ihtiyaçların da karşılanabildiği plajda Akdeniz’in mavilerinde iz bırakan bir tatil yapmak mümkün oluyor.

• Blue Grotto: Malta’nın güneyinde bulunan bu güzelliğe kayık, tekne gibi deniz araçlarıyla gidilmektedir. Burada güzel bir gezinti yapmak ve denizde keyifli vakitler geçirmek mümkündür. Malta turu duru denizle her buluşmada daha iz bırakıcı bir hal alacaktır.

Malta’nın Gözbebeği; Mdina

Malta’nın eski başkenti ve 4 bin yıllık tarihi barındıran kadim şehir Mdina, “Soylu Şehir” olarak da bilinmektedir. Bunun sebebi soylu sayılan kimselerin başkent olması hasebiyle burada ikamet etmesidir. Elbette bu durumun önemli bir sonucu Ortaçağ mimarisini yansıtan yapıların da şehirde bulunması olmuştur. Buranın öne çıkan yapılarından biri St. Paul’s Cathedral’dir. Kilise ihtişamı herkesin malumudur, ancak bu katedralin hem ihtişamlı hem de son derece renkli iç mimarisi sanki farklı bir boyuta geçmiş hissi vermektedir. 12. Yüzyılda kurulmasında rağmen iyi muhafaza edilmekte ve gösterişini korumaktadır.

Malta turu sırasında Mdina şehrinde bolca vakit geçirmek aynı zamanda konforlu dinlenti saatlerine de sebep olmaktadır. Şehre araba kısıtlaması konulduğundan oldukça sessiz ama bir o kadar dolu dolu bir havası bulunmaktadır. Dar sokakları, korunmuş tarihi yapıları ve temiz havasıyla Malta seyahatlerinin vazgeçilmez durağı olmaya devam etmektedir.

Malta’da En Yoğun Ziyaret Yerleri Nerelerdir?

Malta plaj açısından son derece kapsamlı bir şehirdir ancak Malta’nın bir başka zenginliği arkeolojik şehirleridir. Malta’da bulunan Tarxien Tapınakları, aynı zamanda dünya mirasları arasında kabul edilmektedir. M.Ö. 3150’ye kadar tarihlenen bu miras adeta zamanda yolculuk hissi vermektedir. Yine dünya mirasları arasında bulunan Ħaðar Qim, bronz çağından bir kalıntı olarak günümüzde varlığını devam ettirmektedir. Burayı ziyaret etmişken 500 metre uzaklıktaki Mjandra tapınak kompleksini ziyaret etmemek işten bile değildir. M.Ö. 4 bin yılına tarihlenen bu miras, bölgenin kültürü ve geçmişine dair önemli bir bilgi kaynağıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal