Mali Turu

Mali; Cezayir, Gine, Burkina Faso, Nijer, Senegal ve Moritanya ile sınır komşuluğu olan, denize kıyısı olmayan Batı Afrika ülkelerinden biridir.

22.06.2020-14:03 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:01) Mali Turu

Yerel yaşamın izlerini taşıyan mimarilere göz atabileceğiniz, kabilelerin yaşam tarzlarına tanıklık edebileceğiniz bir gezi planlayacaksanız eğer Mali Turu bu istekler için en güzel seçenekleri barındırır.

Cenne Büyük Cami: Bulunduğu kentin adını alan Cenne Camisi, 12. Yüzyılda bir saray olarak inşa edilmiş daha sonra Cenne Camisi olarak ibadethaneye dönüştürülmüştür. Dünyanın en büyük kerpiç binası olan Cami, UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. Yağmur, rüzgar gibi doğa olaylarının binanın yapısını olumsuz etkilemesinden dolayı, bölge halkı bu tarz doğa olaylarından sonra Cami’yi hep birlikte yeniden sıvarlar. Bölgede yaşayan Müslümanlarında değerli ibadet noktalarından biri olan Cenne Cami, Mali’de ziyaret edilmesi gereken önemli yapılardan biridir.

Bandiagara Kayalıkları: Dogon halkının yaşam alanı olan bir bölgedir. Uçurum üzerine kurulu bir alan olan Bandiagara Kayalıkları, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de yerini almıştır. Özellikle arkeolog ve etnografik incelemeler için önemli bir nokta olan Bandiagara Kayalıkları, turistlerinden yakından ilgilendiği bir bölgedir.

Mali Ulusal Müzesi: Ülkenin kültürünü merak edenler, Afrika sanatını görmek isteyenler için en iyi tercihlerden biridir. Kumaşların ve elbiselerin bulunduğu müzede ayrıca arkeolojik ve antropolojik kalıntılar da sergilenmektedir. Ritüellerde kullanılan nesnelerinde sergilendiği müzede, Mali kültürüne ait birçok şeyle karşılaşıp bilgi sahibi olabilirsiniz.

Boucle du Baoule Ulusal Parkı: Safari merakı olan insanların tercihleri arasında ilk başta gelir. Zaten Afrika denildiği zaman akla ilk safari gelir. Mali Turu yapacaksak eğer safari yapmadan ülkeden ayrılmak olmaz. Zürafa, babun, devekuşu, gergedan ve aslan gibi hayvanları görüp, izleyebilme şansınızın olduğu bu park, sahip olduğu hayvan popülasyonuyla da oldukça ünlüdür. Her yıl binlerce insanın uğradığı bu parkı, sizde gidip görmeyi ihmal etmeyin.

Hombori Dağı: Hombori kasabasının yakınında bulunan dağın doruk noktası 1153 metredir. Yaklaşık 2000 yıl önce kurulan arkeolojik sitenin de bulunduğu bölge, özellikle dağ yürüyüşü ve dağcılık tutkunlarının ilgilendiği bir dağdır.

Djenne Djenno: Nijer Nehri Vadisi’nde bulunan, MÖ. 2. ve 3.yüzyıllarda oluşturulan antik kent, eski bir yerleşim alanıdır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan bu antik kenti, Ünlü Arkeolog Roderick Mclntosh tarafından keşfedilmiştir. İnsan ve hayvan heykellerinin de bulunduğu bu arkeolojik siteyi, mutlaka gidip keşfetmelisiniz.

Djinguereber Cami: 1327 yılında yapılan bu camiye, Mali İmparatoru, I. Musa tarafından caminin yapımı için 200 hibe altın bağışlanmıştır. Başta bir öğrenme merkezi olan Djinguereber Cami’si daha sonra ibadethaneye dönüştürülmüştür. 2000 kişinin ibadet edebileceği camide, bazı önemli evliyaların türbeleri de bulunmaktadır. 1960’lı yıllarda cami, kireçtaşı bloklarıyla güçlendirilmiştir. UNESCO’nun tehlike altında bulunan dünya miraslarından biri olarak gördüğü Cami’yi, Mali Turu için gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olarak eklemelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal