Malatya'daki depremin devamı gelir mi? Deprem uzmanı Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Sarsıntı vatandaşların endişelenmesine sebep olurken deprem uzmanından dikkat çeken uyarılar geldi. Peki Malatya depremi devam edecek mi? İşte detaylar…

28.12.2023-16:25 - (Son Güncelleme: 28.12.2023-16:25)

AFAD’dan yapılan Son Dakika Deprem açıklamasına göre Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 12.34’te yaşanan sarsıntının 17 kilometre derinlikte yaşandığı bildirildi. 

Malatya halkını paniğe sürükleyen depremin devamının gelip gelmeyeceği konusunda uzman isimlerden açıklamalar peş peşe geldi. 

Malatya'daki depremin devamı gelir mi?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada "Diri fay haritasında burada fay gözükmüyor ama bu olmadığı anlamına gelmez. Bu büyüklükteki depremde bir yıkım beklenmez. Malatya'da hem Malatya fayı hem de Doğu Anadolu fayı var. İkisinin arasında olmuş, burada fay gözükmüyor ama olabilir. Bu deprem için 5'in üzerinde diyen yerler var. Şiddetli hissedilmiş. Bu depremler bir süre devam edecek. Tipik bir artçı değil bu. Önemli bir fay da gözükmüyor haritalarda. Daha küçük bir fay olabilir burada. Büyük fay zonları üzerine denk gelmiyor. İlginç buluyorum ben tipik bir artçı deprem diyemiyorum ben" diye konuştu.

Malatya Deprem

Dün de sallanmıştı

Malatya’da bugün yaşanan depremin öncesinde dün Doğanşehir ilçesinde de 4.3 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış, depremin herhangi bir hasar yaratmadığı kaydedilmişti.

Malatya Valisi’nden açıklama

Malatya Valisi Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada, "3-4 saniye kadar sürdü. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi, 112'ye gelen bir ihbar yok. Çok şiddetli değildi ama hissettik. Bir olumsuzluk yok, takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal