Şikayet Yağmuruna Tutuldu: Üç Kuruş Dizisi Yayından Kaldırılıyor mu?

Çukur’un final bölümünde tanıtılan ve merakla beklenen Üç Kuruş dizisi, ilk bölümüyle geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlamıştı. Dizide roman karakterler üzerinden bir hikaye anlatılması, romanları rahatsız etti ve dizi RTÜK’e şikayet edildi.

27.01.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 18.11.2021-15:38) Şikayet Yağmuruna Tutuldu: Üç Kuruş Dizisi Yayından Kaldırılıyor mu?

Geçtiğimiz hafta Show TV’de yayına başlayan Üç Kuruş dizisi, şikayet üzerine şikayet aldı. Özellikle romanların büyük tepki gösterdiği dizinin yayından kaldırıp kaldırılmayacağı merak konusu olmaya başladı. Peki Üç Kuruş dizisi yayından kalkacak mı? İşte detaylar….

ÜÇ KURUŞ DİZİSİ YAYINDAN KALKIYOR MU?

Çukur dizisinin hikayesi olarak ekranlara gelen Üç Kuruş, Roman vatandaşlara karşı ayrımcı ve hakaret içerikli söylemler içermesi nedeniyle RTÜK’e şikayet edildi. Başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç, Nesrin Cevadzade gibi birçok ünlü ismin yer aldığı yeni dizi, yayınlandığı ilk günden beri sosyal medyanın dilinde. Roman mahallesinde geçen bir hikayenin ele alındığı diziye ise Romanların tepkisi büyük oldu. Kendilerine hakaret edildiğini dile getiren Roman vatandaşlar, dizi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Dizi hakkında yapılan suç duyurusunun ardından, Marmara Bölgesi Roman Dernekler Federasyonu, Anadolu Yakası Roman Dernekleri Federasyonu ve Çepni Dernekleri Federasyonu temsilcileri ile CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Atila Sertel ve Özcan Purçu Üç Kuruş dizisi hakkında yapılan suç duyuru ile ilgili basın açıklaması yaptı.

ÜÇ KURUŞA İDARİ PARA CEZASI GELDİ

Romanlara yönelik ayrımcı, kadına karşı şiddet ve şiddeti özendirici içerik nedeniyle RTÜK tarafından Show TV'ye yüzde 3 idari para cezası verildi. Ceza bazı kesimler tarafından az bulundu. Üç Kuruş'un yayından kaldırılması için imza kampanyası başlatılmıştı. 

Üç Kuruş yayından kalkıyor mu?

DAHA ÖNCE YAPILAN AYRIMCILIĞI ROMANLARA YAPTIRMAYACAĞIZ

Dizide yer alan bazı sahnelerin, nefret söylemi barındırdığı, ayrımcılık söylemleri ile Roman halkını ötekileştirdiğini belirten Roman dernekleri adına bir konuşma yapan Sinan Karaca Öztürk, dizi hakkında RTÜK'e şikayette bulunduklarını belirterek," Türkiye'deki hiçbir topluma yapılamayacak, bir Kürt, bir Alevi, bir Çerkez ve diğer vatandaşlara yapılamayacak hiçbir şeyin Romanlara yapılamayacağını burada Roman kardeşlerimizle, vekillerimizle beraber göstermek için buradayız. Bu dizinin de takipçisi olacağız" açıklamasında bulundu. 

ÜÇ KURUŞ DİZİSİ YAYINDAN KALDIRILSIN

Roman halkının uzun yıllardır ülkesine sahip çıkarak yaşadığının altını çizen Kani Beko, dizide yapılan bu ayrımcılığı kınadıklarını ve dizinin yayından kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Bu topraklar güzel topraklar. Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz" ifadelerini kullandı. Atila Sertel, diziyi kınadığını ve Romanların Türkiye'nin en renkli ve neşeli insanları olduğunu dile getirdi. Sertel, Türkiye'de kimsenin kimseyi ötekileştirmeye hakkı olmadığını söyleyerek, "Biz bu topraklarda beraber doğduk. Hiç kimse annesini, babasını Allah dışında tayin edemez. Hiç kimsenin kimseden bir santim, bir derece üstünlüğü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nde herkes eşittir" şeklinde konuştu. 

Üç Kuruş dizisi RTÜK'e şikayet edildi

ROMANLARI YANLIŞ TANITIYORSUNUZ

Show TV ekranlarında yayınlanan Üç Kuruş dizisinin aslında Romanların hayatlarından gerçek kesitler yansıtmadığına dikkat çeken Özcan Purçu, "İnsanların hayatlarını, evinizdeki masa başlarında senaryoya yazıp, siz dizilerde oynatamazsınız. Bize hakaret edemezsiniz. Gelin bizim gerçek hayatımızı görün. Roman mahallesine bir kere girmemiş bir kişi Romanların hayatını nereden bilecek? Bilmediği için böyle yanlış bir senaryoyla Romanları yanlış tanıtıyorsunuz." Dedi 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal