Londra Merkezli Şirket, Türkiye’yi Seçti

Günümüzde yatırım yapılmak istendiğinde, teknolojinin avantaj ve kolaylıklarından daha fazla faydalanılabiliyor. Finansal analizler yapabilen yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışan merkezi Londra’da bulunan şirket yeni teknoloji merkezi olarak Türkiye’yi seçti. Pynk adlı şirketin yeni merkezi İzmir olacak.

19.02.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-09:38) Londra Merkezli Şirket, Türkiye’yi Seçti

Kısaca finansal teknolojiler altında özetleyebileceğimiz bu Pynk adlı şirket, yapay zeka desteğiyle analiz ederek, elde edeceği finansal tahminleri kullanıcılarına sunarak doğru yatırım kararı almalarını sağlayacak.

Finansal teknoloji şirketi Pynk şimdiye kadar 165 farklı ülkede 15 bini aşkın aktif kullanıcıya sahip bulunuyor. O kadar geniş ülke bandı arasında Türkiye’yi seçme gerekçesi olaraksa Türkiye’nin son yıllarda yazılım sektöründe çevre ülkelere kıyasla daha fazla nitelikli iş gücüne sahip olması gösteriliyor.

Türkiye’nin bilişim konusunda büyük potansiyele sahip olması İngiltere’den görülmüş olacak ki bu durum şirketin merkezinin Londra’dan İzmir’e taşınmasını sağladı. Şirket Portekiz’in başkenti Lizbon’da da düzenlenen WebSummit’te (İnternet Zirvesi) yarı finale kalmış Wolves Summit’te ise birincilik elde etmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pynk CTO’su ve Türkiye Operasyon Sorumlusu Yiğit Nalkıran’da şirketin Türkiye’ye gelmesiyle ilgili yıl içerisinde yetenekli yazılımcıları bulmak için hackathon düzenleyeceklerini yazılım alanında gizli yetenekleri bulmak için 2020 içinde birçok hackathon düzenleyip birçok kişiyi istihdam edeceklerini açıkladı.

Hackathon kavramı, genellikle, bilgisayar tasarımcıları ve grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları, proje yöneticileri, alan uzmanları ve diğerleri de dahil olmak üzere yazılım geliştirmeye dahil olan diğer kişilerin yazılım projeleri üzerinde yoğun bir şekilde işbirliği yaptıkları çalışmaları ifade ediyor.

Pynk, National Westminster Bank’ın yanısıra Founder Institute, 360 Labs ve Mayor’s International Business Programme’ın desteklerini almasının yanısıra Royal Bank of Scotland gibi İngiltere’nin en büyük bankalarından biriyle de çalışıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal