Sahte E-Devlet Sitesine Dikkat

Profesyonel iş ağı uygulaması Linkedin da skandal bir siber dolandırıcılık yaşandı. Birebir e-devlet görünümlü sahte bir sayfa üzerinden kullanıcıların e-devlete girdikleri izlenimi yaratıldı. Tıklanan sayfa üzerinden birçok kişinin kimlik bilgileri çalındı.

18.02.2020-19:51 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-19:42) Sahte E-Devlet Sitesine Dikkat

İnternet her geçen gün daha dikkat edilmesi gereken bir yer haline geliyor. Bu defa da iş ağı Linkedin platformunda siber dolandırıcılık yaşandı. Linkedin kullanıcıları bu durumla e-devlet bildirimi olarak karşılaşıyor. Görünümü ve tasarımı birebir devletin elektronik sitesi e-devletle aynı olan sayfaya yönlendiriyor.

LinkedIn’da e-devlet arayüzüyle tasarladıkları siteye “Bankaların kredi kartı iade işlemleri başlamıştır. İadenizi almak için yukarıdaki linke tıklayın” mesajıyla yönlendirmeyi deneyen dolandırıcılar, kullanıcılardan bir kısmını kendilerine çekmeyi başarıyorlar.

LinkedIn’da hala faal olan siteye karşı dikkatli olmanız konusunda sizleri bilgilendirmiş olalım. Aksi takdirde bilgileriniz art niyetli kişilerin eline geçebilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal