LGS Maratonunda Yeni Aşama Tercih Başvuruları Bugünden İtibaren Başladı

Liselere Geçiş Sistemi dahilinde 16 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan tercih başvuruları bugünden itibaren yapılabilecek. En fazla 10 okul seçebilecek.

05.07.2021-08:08 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-08:08) LGS Maratonunda Yeni Aşama Tercih Başvuruları Bugünden İtibaren Başladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) maratonunda yeni bir aşamaya geçildi.

1 milyondan fazla öğrenci eğitim hayatını sürdüreceği liseyi tercih edecek.

EN FAZLA 10 OKUL SEÇİLEBİLECEK

30 Haziran tarihinde açıklanan sınav sonuçlarına göre tercihler yapılacak. Tercihler, Milli Eğitim Bakanlığının ‘e-okul’ internet sitesinden ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Adaylar en fazla 10 okul tercihinde bulunabilecek.

Konuya dair merak edilenlere açıklık getiren Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, ‘’Çocuk, 4 tane 'ya şansımı deneyeceğim' diye yazar, 6'sını da tutabilecek yerleri yani kendi yüzdelik dilimine yakın yerlerden yazabilir. İşte öğrencimizin burada tamamını yüksek yerde yaparsa sistem onu direkt mahalli yerleştirmeye atar’’ diye konuştu.

PUAN ÜSTÜNLÜĞÜNE GÖRE YERLEŞTİRME YAPILACAK

Sosyal bilimler liseleri, fen liseleri ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınavdaki puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile proje okulları da aynı kategoride olacak. Yerel yerleştirmede ise; okulların türü, kontenjanı esas alınacak.

Öğrencilerin okul başarı puanı ve ikamet adresleri gibi kriterlere göre yerleşeceğini belirten Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, şu şekilde devam etti.

‘’Mahalli yerleştirmede öğrencilerimiz 3 tane kendi mahallesinden yazdı. Arkasından komşu alandan yazabiliyor. Hepsini komşu alandan yazamıyor. Bunun gibi detaylar var.’’

SON GÜN 16 TEMMUZ

Tercih süresi 16 Temmuz 2021 tarihinde sona erecek. Yerleştirme sonuçları ise 26 Temmuz 2021 tarihinde açıklanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal