Okullarda Telafi Eğitim Programının Detayları Belli Oldu

31 Ağustos'ta sona erecek programın ayrıntıları belli oldu. Bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlere MEB'in internet sitesinden ulaşılabilecek.

04.07.2021-16:18 - (Son Güncelleme: 04.07.2021-16:23) Okullarda Telafi Eğitim Programının Detayları Belli Oldu

Ülke genelindeki okullarda telafi eğitim programı yarın başlıyor.

Sorumluluk sınavlarının bitmesinden sonra, 1,5 yılı süren Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı 5 Temmuz-31 Ağustos'ta yapılacak.

BİLİMSEL, SOSYAL, KÜLTÜREL FAALİYETLER...

Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Sağlık ile İçişleri bakanlıkları ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden faydalanabilecek.

Program dahilinde okul, ilçe ve il genelinde yapılacak bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle ilgili detaylara "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

DÖRT ANA TEMAYA UYGUN ŞEKİLDE PLANLANACAK

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere dair eğitim faaliyetlerini kapsayan programda eğitim faaliyetleri "fiziksel", "sosyal duygusal", "akademik gelişim" ve "özel eğitim alanı" olmak üzere dört ana temaya uygun şekilde planlanacak.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDEN YARARLANAMAYANLARA YAZ OKULU DESTEĞİ

Eylülde ilkokula başlayacak olan ama okul öncesi eğitimden faydalanmamış çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula aynı yaş grubunda eşit şartlarda başlamaları içi okul öncesinde yaz okulları açılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılıyla sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla imkanları uygun okullarda, okul öncesi eğitim almış çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilecek.

Okul öncesi eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü istekleri ise açılacak çocuk kulüpleriyle faaliyete geçecek. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, bu haftadan itibaren başlayacak.

İKİNCİ SINIFA GEÇEN ÖĞRENCİLER İÇİN OKUMA YAZMA TARAMASI YAPILACAK

Program dahilinde 1 sınıftan 2. sınıfa geçen öğrenciler için okuma yazma taraması başlayacak, bu taramalar sonucunda, ihtiyacı tespit edilen öğrencilere ek ders ve ek materyal desteği yapılacak. Ayrıca 3. ve 4. sınıf öğrencileri İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulaması sağlanacak.

Destekleme programı için 1-8. sınıf öğrencileri için hazırlanan çalışma kitapları ve 1-4. sınıf öğrencilerine pekiştirici çalışma yaprakları eylül ayında ücretsiz dağıtılacak.

Liseler için de kritik kazanımlar taraması hazırlayan Bakanlık, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların tam gün açılması ve eğitim öğretimin yüz yüze yapılmasını planlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal