LGS 2022 Mayıs ayı örnek soruları: MEB 2022 ODGSM LGS sayısal ve sözel örnek soruları

LGS 2022 sınavına girecek olan öğrenciler için MEB tarafından 8 bin kaynağın bulunduğu ODGSM LGS sayısal ve sözel örnek soruları yayınlandı. LGS 2022 Mayıs ayı örnek sorularını haberimizde bulabilirsiniz.

09.05.2022-14:07 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-14:07) LGS 2022 Mayıs ayı örnek soruları: MEB 2022 ODGSM LGS sayısal ve sözel örnek soruları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm sınıfları kapsayacak olan ve 8 bin sorudan oluşan Mayıs ayı yardımcı kaynak paketini resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. LGS 2022 sınavına girecek olan öğrencilerin de faydalanacağı kaynak paketini edinmek isteyen öğrenciler internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Bu kaynaklar sayesinde LGS 2022’ye girecek olan öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

LGS 2022 Mayıs ayı örnek soruları

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı Mayıs ayı kaynakları yardimcikaynaklar.meb.gov.tr sitesi üzerinden erişime açıldı. Yaklaşık olarak 8 bin sorunun yer aldığı bu yardımcı kaynak paketiyle beraber Ekim 2021 ayından bu yana yayımlanan örnek soru sayısının 360’a ulaştığı kaydedildi.

Ekim 2021 ayından bu yana toplamda 70 bin soruyu öğrenci ve öğretmenle buluşturan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mayıs 2022 ayında yayımladığı yardımcı kaynaklar içerisinde çalışma yaprakları, etkinlik kitapları, öğretmen kılavuzları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, fasiküller, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları, YKS çalışma soruları, YKS soru bankaları ve soru çözümleri yer alıyor.

LGS 2022 Mayıs soruları

Bakan Özer hedefi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığın internet sitesi üzerinden yayımlanan yardımcı kaynak hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tüm öğrencilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek istediklerini ifade eden Bakan Özer ‘’Her ay ilkokul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kapsamlı bir yardımcı kaynak paketi paylaştık. Bu eğitim öğretim yılı için son olan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketini öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Bu paketle birlikte öğrencilerimizle paylaştığımız soru sayısı da 70 bine ulaştı. Burada alanında uzman ve çok deneyimli bir kadro tarafından her geçen gün kapasitesi artırılan önemli bir kaynak havuzu oluşturuluyor. Ders kitaplarını ülkemizin tüm çocuklarına ücretsiz olarak dağıttığımız gibi yardımcı kaynaklar konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bu yılın sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı basılı hâlde öğrencilerimize göndereceğiz. Bu süreç başarılı bir şekilde ilerliyor. Salgın sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek ve sınav sürecindeki öğrencilerimizi desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hedeflerinin 2022 yılı sonuna kadar 100 bin örnek soru yayımlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal