Yönetmen Ahmet Atalay'dan Coronavirüs Konulu Kısa Film

Ahmet Atalay, ilk yönetmenlik denemesi olan "The Cure" (Son Çare) adını verdiği 37 dakikalık görsel efektlerle dolu filmini Youtube'dan ücretsiz gösterime sundu.

18.05.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-09:51) Yönetmen Ahmet Atalay'dan Coronavirüs Konulu Kısa Film
Hollywood Hyperware Film Festivali'nde "En iyi aksiyon filmi" ve "En iyi yönetmen" ödüllerini kazanan film, büyük ilaç şirketlerinin ölümcül virüs salgınına karşı geliştirilen aşıyı ele geçirmek için mücadelesini anlatıyor.

Sinema ve televizyon eğitimine ülkemizdeki Bilgi Üniversites'nde başlayan, New York Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi'nde de eğitimini tamamlayan Atalay, 15 yıldır Hollywood filmlerine fragman kurgusu hazırlıyor.

Gişe rekorları kıran "Görevim Tehlike: Yansımalar", "Transformer", "13 Saat" gibi yapımların fragmanlarını yapan Atalay, 20'den fazla ödülün de sahibi.

Atalay, 15 Mayıs'ta Youtube'da yayınlanan "Son Çare" filminin nasıl ortaya çıktığını ise şu sözleriyle anlattı.

"Son Çare'nin hikayesi aksiyon sahnesi çekerek başladı. Los Angeles dışındaki 'Angeles Crest Highway' otoyolunda araba kullanırken burasının çekime çok uygun olduğunu gördüm, film çekme isteği geldi. Kendi arabalarımızı çekmeye başladık dağda. Takip sahnesine dönüştü, sonra aksiyon girdi, konuyu ondan sonra belirledik yani filmin senaryosu olmadan önce çekime başladık."

Aksiyon filmlerine özel bir tutkusu olan getiren Atalay, "15 bin dolar, aslında sinema işinde çok düşük bir rakam. Hollywood'da setin bir günlük yemeği 15 bin dolardan daha fazladır, biz onunla 37 dakikalık film çektik." dedi.

15 bin dolar gibi çok düşük bir bütçe ve 3 kişilik ekiple çekilen filmin efektlerinde ise eski sinema tekniği olarak model arabalar kullandığını belirten Atalay, "Bir arabanın ufak modelini bulup onu çarpıştırıp, patlatıp, takla attırıyorsunuz, tabii bundan aldığınız görüntü kalite efekti, yüksek paralar harcayarak yapacağınız bilgisayar efektlerinden daha iyi olabiliyor." dedi.

Filmin zamanlamasının ilginç olduğunu belirten Yönetmen Atalay şu ifadeleri kullandı:

"Zamanlaması çok ilginç oldu gerçekten. Bu filmi çekerken virüs konusu ortalıkta yoktu, çok ilgi çekeceğini beklemiyorduk. Film çıktıktan sonra bu olunca insanlar sormaya başladılar, film çekmişsiniz dünya nüfusunu etkileyen, bu gerçekten oluyor diye."

Filmin ilgi görmesi halinde uzun metraja da döneşebileceğini belirten Atalay, "Bizim de şansımıza tam filmi bitirdikten sonra gerçekten ortalığa yeni bir virüs yayıldı. Bu da garip bir tesadüf oldu. Filmin tabii anlamı çok değişti." dedi.

Coronavirüs pandemisi nedeniyle Hollywood'da film çekimlerinin de sekteye uğradığını belirten Atalay, şöyle devam etti:

"Salgın durumunun Hollywood'daki çekim çalışmalarını köklü yönden değiştireceğini zannetmiyorum. Sonuçta bir aşı bekleniyor, eğer bulunursa çekimlerin eskisi gibi olacağını tahmin ediyorum. Hollywood'da gelecek var, önümüzdeki birkaç ay içinde çekimlere tekrar geri dönülecektir, belki eskisinden daha fazla prodüksiyon ortaya çıkacaktır."

Film izleme alışkanlıklarının değişeceğini ve sektörün dijitale kayacağını belirten Atalay, "Filmlerin bence dağılımı değişecek. İnsanlar artık sinema ile beraber aynı anda filmleri evlerde izlemeye başlayacak. Film dağıtıcıları bunu fazla istemiyor, sonuçta sinemaların getirisi çok büyük. Gerçekçi olarak bakarsak filmler evde açılmaya başlayacak." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal