Viyola Sanatçısı Ruşen Güneş'e Veda

Türk bestecilerin dünyaya tanıtılmasına öncülük eden sanatçıların başında gelen viyola virtüözü Ruşen Güneş, Londra'da 80 yaşında hayatını kaybetti.

30.05.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-17:24) Viyola Sanatçısı Ruşen Güneş'e Veda
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Londra Filarmoni Orkestrasında görev yapan, devlet sanatçısı Ruşen Güneş, Londra'da 80 yaşında hayata veda etti.

Dünyanın pek çok yerinde konserler veren Güneş, Londra Filarmoni ile BBC Senfoni orkestralarında viyola grup şefliği yaptı.

Bir süredir kanser tedavisi gören 80 yaşındaki sanatçı Londra'da yaşamaya başladıktan sonra ülkesiyle bağlarını koparmadı.

İstanbul Mimar Sinan ve İzmir Yaşar üniversitelerinde master ve doktora dersleri veren, Ankara'da viyola ustalık sınıflarında bilgi birikimini gençlere aktaran Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ilk solo viyola sanatçısı 1998'de Kültür ve Turizm Bakanlığınca devlet sanatçılığına layık görülmüştü.

Sanatçının hayat hikayesini konu alan Orhan Ahıskal tarafından yazılan, "Viyola Düştü Yola: Ruşen Güneş" isimli kitap, Sevda Cenap And Müzik Vakfı yayınları tarafından okuyucuyla buluşturulmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının sosyal medya hesabından yayınlanan başsağlığı mesajında, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin çok sesli müzikte önde gelen değerlerinden olan saygıdeğer büyüğümüz, viyola sanatçısı Ruşen Güneş'in vefat haberini almış bulunmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta yakınları olmak üzere tüm sevenleri ve camiamızın başı sağ olsun."

Sevda Cenap And Müzik Vakfının mesajında da Güneş'in yurt içi ve dışında gösterdiği üstün başarı, kazandığı uluslararası ün, Türk bestecilerin viyola eserlerini öncelikli olarak seslendirmesi, tanıtması ve başarılı viyola öğreticiliği dolayısıyla, 2014'te Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası aldığı hatırlatıldı.

Mesajda, "Vefatını, sanat camiamız ve ülkemiz adına üzüntüyle karşılıyor, tüm yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal