Türkiye'nin İlk Cam Seyir Terasında Corona Sessizliği

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir kanyon üzerine yapılan 11 metre uzunluğundaki Türkiye'nin ilk cam seyir terası coronavirüs sebebiyle en sakin günlerini yaşıyor.

23.05.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-13:15) Türkiye'nin İlk Cam Seyir Terasında Corona Sessizliği

"Korumanın Başkenti" ve "Açık Hava Müzesi" diye anılan Safranbolu ilçede, İncekaya Kanyonu üzerindeki 11 metre uzunluğundaki Türkiye'nin ilk cam seyir terasında coronavirüs nedeniyle sessizlik hakim.

Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan 75 ton yüke dayanıklı cam seyir terası ABD'nin Arizona eyaletindeki bir terastan esinlenilerek 80 metre derinliğindeki İncekaya Kanyonu üzerine 2012 yılında yapıldı.

Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından 3 asır önce yaptırılan ve 116 metre uzunluğunda, 6 kemerli ve 110 ila 220 santimetre genişliğine sahip İncekaya Su Kemeri'ne de komşu olan cam seyir terası ile ilgili Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer bilgi verdi.

Tarihi ilçenin doğal güzelliklerinin en güzel göründüğü yerlerden biri olduğunu söyleyen Ürkmezer, şunları kaydetti:

"Kovid-19 nedeniyle bütün ülkede olduğu gibi cam seyir terasına gelenlerde oldukça bir düşüş var. Biz de cam seyir terası bölgesinde altyapı çalışmaları başlattık. Asfalt, çevre düzenlemesi ve bakımı yapılıyor. Safranbolu evleriyle konaklarıyla bir Osmanlı kenti olması nedeniyle tarihi değerlerinin yanında doğal güzellikleri de bulunan bir şehir. Kanyonları, vadileri, şelaleleri en iyi görme noktalarından birisi cam teras. Bu hastalığı yendikten sonra inşallah bütün vatandaşlarımızı Safranbolu'ya bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal