Türkiye Selçuklu Mimari Eserleri Sergisi Sanatseverlerle

‘Türkiye Selçuklu Mimari Eserleri’ sergisi Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü öğrenci ve öğretim görevlerinin çalışmaları yer alıyor.

09.07.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:35) Türkiye Selçuklu Mimari Eserleri Sergisi Sanatseverlerle

Coronavirüs pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan sergi salonları 1 Temmuz’da yeniden sanatseverlerle buluştu. Bu kapsamda ‘Türkiye Selçuklu Mimari Eserleri’ sergisi Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı’nda sanatseverlerle buluştu.

Sergisinin açılışına Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, öğrenci ve öğretim görevlileri katıldı.

Sergide, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Meslek Yüksek Okulu Tasarım Bölümü öğrenci ve öğretim görevlerinin çalışmaları yer alıyor.

Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan sergiyle ilgili “Türk İslam mimarisinin en seçkin eserleri Selçuklu döneminde ortaya konmuştur. Öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimizin böyle bir sergiyi ortaya koymasından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Başkan Semih Esen ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, eser sahipleri ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Sergiyi gezen Esen, eser sahibi öğrenci ve öğretim görevlilerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Esen, eser sahiplerini çalışmalarından dolayı tebrik etti. Semih Esen ve Rektör Prof. Dr. Kalan, eser sahiplerine katılım belgelerini verdi.

30 eserden oluşan sergi, Konyaaltı Belediyesi Fuaye Alanı’nda 17 Temmuz’a kadar açık kalacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal