Topkapı Sarayı Yeniden Ziyarete Açıldı

75 gündür coronavirüs pandemisi nedeniyle kapalı olan Topkapı Sarayı, 3 altın kuralla yeniden açıldı.

02.06.2020-09:22 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-09:54) Topkapı Sarayı Yeniden Ziyarete Açıldı

Coronavirüs pandemisi nedeniyle 75 gündür kapalı olan Topkapı Sarayı, 3 altın kuralla yeniden açıldı.

09.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul eden sarayda bilet gişesinden itibaren misafirlere, kurallara uymaları konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.

Maskesi olmayan ziyaretçilere maske verilirken girişte ateşi ziyaretçilerin ateşleri ölçülüyor.

sosyal mesafe kuralını hatırlatan etiketlerin yapıştırıldığı sarayda belli noktalara dezenfeksiyon istasyonları yerleştirildi.

Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çapoğlu, "Önlemlerimiz hem ziyaretçilerimize hem de ziyaretçilerimize hizmet eden personellerimizi korumak adına 3 temel kurala dayanıyor. Birincisi maske kullanılması, ikincisi dezenfektan sıvısı kullanılması, üçüncüsü sosyal mesafe kuralına riayet edilmesini sağlayacak etiketlerin kullanılması şeklinde tedbirlerimizi aldık. Ziyarete gelen ziyaretçilerimiz, ilk önce güvenlik noktasında 3 dilde bilgilendiriliyor. Daha sonra kendilerinin ateş ölçerlerle vücut ısıları ölçülüyor. Normal vücut ısısına sahip olanlar, bilet gişesine yönlendiriliyor. Gişenin her iki tarafında da dezenfektan istasyonları var. biletini alan ziyaretçi bu noktaya, ikinci kontrol noktasına geliyor. Bileti kontrol edilen ziyaretçilerin ateşi yeniden ölçülüyor ve orada içeriye girmeden tekrar dezenfektan sıvısı almaları sağlanıyor. Bu noktadan itibaren yerlerde, sosyal mesafe etiketleri var. Ziyaretçilerin buna riayet etmeleri personelimizin tarafından sağlanacak bu açık mekanlarda" şeklinde konuştu.

SESLİ REHBERLİK İÇİN TEK KULLANIMLIK KULAKLIK

Kapalı alanlardaki önlemlere de değinen Çapoğlu, "Bir de ziyarete açık kapalı mekanlarımız var. burada öncelikle sabah ziyarete başlamadan önce bu mekanlar dezenfekte edilecek. Ondan sonra da doğal havalandırma yapılacak. Kapalı mekanlarda 10 metrekareye 1 ziyaretçi alacak şekilde grup sayılarını belirleyeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretçiler için tek kullanımlık kulaklıkların hazırlandığını belirten Çapoğlu, "Sesli rehberlik sistemini kullanmayı tercih eden ziyaretçilerimize dezenfekte edilmiş halde kulaklıklar ve cihaz verilecek. Her kullanımdan sonra bunlar dezenfekte edildikten sonra bunlar yeni kullanıcıya verilecek. Kulaklıklar ise tek kullanımlık" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal