Soylarının Saf Kalması İçin Akrabaları İle Evlenen 8 Uygarlık

Geçmişte pek çok hanedan ve uygarlıkta soyların saf kalması ve taht kavgaları gibi sebeplerle ensest ilişkiler normal sayılıyordu. İşte o uygarlıklardan bazıları…

17.11.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-13:12) Soylarının Saf Kalması İçin Akrabaları İle Evlenen 8 Uygarlık

Dünyada ensest ilişkiler ahlak dışı bulunmakla birlikte yasalar tarafından da yasaklanıyor ve bilimsel açıdan bakıldığında da çocukların sakat doğma riskini de arttırıyor. Ancak geçmişte tahtın ailede kalması veya soyun saf kalmasını sağlamak amacıyla bazı uygarlıklarda ensest ilişki normal kabul ediliyordu.

TAYLAND

Tayland Kraliyet Ailesindeki erkekler kanlarını sonraki nesillere aktarmak için yakın akraba ve üvey kardeşleri ile evleniyordu. Örneğin, Kral V. Rama iki üvey kız kardeşiyle evlenmişti.

POLİNEZYA

Hem tahtı korumak hem de soylarını temiz tutmak için Polenezyalılar, kız kardeş, üvey kardeş ve yeğenler ile evleniyordu. Eğer iki kardeş evlenirse, diğer hiç kimse tahtta hak talep edemiyordu.

İNKALAR

Güneşin Ay ile evli olduğuna inanan İnkalar, kardeşleri ile evlenirdi. İlk evliliklerinde çocukları olmazsa kral sırasıyla diğer kardeşleriyle evlenirdi.

MADAGASKAR

Özellikle yakın kuzenleri ile evlenen Madagaskarlılar, bu ilişkilerden doğan öocukların sorunlarından dolayı artık ensest ilişkiyi tabu olarak kabul ettiler.

AVRUPA

Avrupa’da da özellikle 15 ve 19. Yüzyıla kadar absburglar, Hohenzollernler, Romanovlar, Burbonlar ve hatta İngiliz Kraliyet Ailesi soylarını saf tutmak için kuzenleriyle evleniyordu.

ZERDÜŞT İRAN

İnançları gereği Zerdüst İranlılar, tanrıları memnun edebilmek için ensest evlilikler yaşıyordu. Bu evlilikler ile ciddi bir ibadet yaptıklarına inanıyorlardı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal