Siccin Nerede Çekildi?

Siccin kelime anlamı olarak kafirlerin günahlarının kaydedildiği defter anlamını taşır. Siccin 26 Eylül 2014 tarihinde vizyona girmiştir. Vizyona girdikten sonra bir hafta içerisinde 29 bin 203 kişi tarafından seyredilerek beğenilen filmler arasında kendine yer bulmuştur.

16.07.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-16:00) Siccin Nerede Çekildi?

Muhteşem Tözüm’ün yapımcılığında çekilen filmin senaryosu Ersan Özer’in kaleminden çıkmıştır. Korku konulu Siccin filminin müziği Ali Otyam'a aittir. Film toplamda 90 dakika sürmektedir. Siccin toplamda 3.476.088 Türk lirası hasılat yapmıştır. Filmin beğenilmesinin ardından Siccin 2 isimli devam filmi çekilmiştir.

Beyazperde sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen, film hakkında eleştiri yaparken Alper Mestçi'nin korku türündeki yönetmenliğini başarılı bulduğunu iletmiştir. Murat Tolga Şen'e göre Siccin sıkıcılıktan uzak bir kurguya, usta işi makyaj ve efektlere ve başarılı bir ses kurgusuna sahiptir. Murat Tolga Şen filmi 5 üzerinden 4 puanla değerlendirilmiştir. Hatta cin filmlerinden hoşlanmayanların bile bu filmi seveceğini iddia etmiştir.

Siccin'in başrollerinde Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ve Merve Ateş oynuyor. Filmde ayrıca Güneş Galava, Toygun Ateş, Aydan Çakır ve Asuman kostak gibi oyuncuları da görebiliyoruz. Filmin yapımında 2009 yılında Üsküdar'da geçen gerçek bir hikâyeden esinlenilmiştir.

Siccin filmi özellikle korku filmi sevenler tarafından oldukça başarılı olmuş ve izleme oranları yüksek olmuştur. Korku türünde endişeli yönetmenler arasında bulunan Alper Mestçi'nin başarılı yönetmenliği ile çekilen filmin toplamda 6 tane devam filmi çekilmiştir.

SİCCİN FİLMİNİN KONUSU

Siccin filminin konusu Öznur’un çocukluğundan beri âşık olduğu kuzeni Kudret’i saplantı haline getirmesi ile başlar. Kudret, Nisa ile evlidir. Öznur, Kudret'in aklını bir süreliğine karıştırabilse de Nisa ile ayırmayı başaramamıştır. Hatta Öznur, Kudret'ten gayrimeşru hamile kalmayı bile başarır. Fakat evliliğini riske atmak istemeyen Kudret çocuğu aldırmasını ister. Kudret'in Nisa ile mutlu evliliğini kabullenemeyen Öznur, Kudret’i Nisa’dan ayırmak ve kendisine aşık etmek için kara büyü yapmaya karar verir. Öznur Nisa'nın ölmesini isteyerek bir cinci hocaya gider. Cinci hoca bunun vebalinin büyük olacağını söylese de aşktan gözü kararmış olan Öznur büyüden vazgeçmez. Kara büyünün etkisi ile Nisa’ya cinler musallat olur. Büyüde kullanılan cin Nisa’yı ele geçirir. Yapılan kara büyüde kullanılan tılsıma göre Nisa ve onun kanından olan herkes 5 yatsı namazı sonrasında ölümle karşı karşıya kalacaktır.

Filmde kendisine cin musallat olan Nisa rolünü Pınar Çağlar Gençtürk oynamıştır. Nisa'nın eşi olan uğruna Kara büyü yapılan koca rolünde ise Koray Şahinbaş’ı görüyoruz.

SİCCİN FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Kendisinden sonra birçok devam filminde gelen Siccin'in nerede çekildiği merak konusudur. Siccin filmi nerede çekildi: Siccin filminin birçok sahnesi İstanbul'da çekilmiştir. İstanbul Kandilli, Kuzguncuk ve İmrenli Köyü’nde çekilen sahneler bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal