Seyahat Acentesi Temsilcileri Muğla'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni seyahat acentesi temsilcileri gezdi.

23.06.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:04) Seyahat Acentesi Temsilcileri Muğla'daki Stratonikeia Antik Kenti'nde

Seyahat acentesi temsilcileri, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Muğla'nın Yatağan ilçesinde "Gladyatörler Şehri" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'ni gezdi.

3 gün sürecek Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Tanıtım Platformu ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Marmaris Bölge Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen programın amacı bölgedeki tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak.

Bu kapsamda Muğla, İzmir, Aydın ve Denizli'den gelen 65 seyahat acentesi Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ile Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin bir arada bulunduğu nadir yerlerden olan antik kenti gezdi ve yenileme çalışmalarını inceleyip bilgi aldı.

Antik kentte çalışmaların titizlikle devam ettiğini belirten Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinin kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, antik kentte yeniden ziyaretçi kabul edildiğini söyledi.

TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı Suat Esin ise "Önümüzdeki süreçte yabancı ziyaretçilerle ilgili net bir durum söz konusu değil. Bu nedenle bölgemize yerli turistleri daha fazla çekebilmek için çalışma başlattık. 65 seyahat acentası temsilcisine Muğla'daki tarihi ve kültürel alanları tanıtıp bölgemizin güzelliklerini göstereceğiz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal