Şehzadelerin Yaşadığı Spil Dağı Şifa Dağıtıyor

Şehzadelerin yaşadığı topraklar şifa kaynağı. Osmanlı döneminde şehzadelerin de tedavi gördüğü Manisa'nın Spil Dağı zirvesi yakınlarındaki Ayvacık Mahallesi, şifa dağıtıyor.

17.09.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-17:10) Şehzadelerin Yaşadığı Spil Dağı Şifa Dağıtıyor

Bel rahatsızlığı sebebiyle 2001'de kısmı felç geçirip yatağa bağlanan Beril Akduman'a doktorlar, bir daha yürüyemeyeceğini söylemişti. Ancak yerleştiği Ayvacık Mahallesi'nde, azmi sayesinde yatağa bağlı kalmaktan kurtuldu.
İyileşmesinin en büyük gerekçesi olarak mahallesinin havasını ve toprağını öne süren Akduman, eşinin de sabrı ve desteği ile yeniden sağlığına kavuştu.

SPİL DAĞI ŞİFA OLDU

Şifa bulduğu mahalleye muhtar olan Akduman, Spil'in temiz havası ve suyunun kendisine çok iyi geldiğini vurguladı. Aynı zamanda eşinden ve köylülerden büyük yardım gördüğünü belirten Akduman, 'Annem, babam, eşim ve çocuklarım destek oldu. Eşim çınar ağacına çelik tel çekti. Ben emeklemeye başladıktan sonra kademe kademe yükselterek kol kaslarımı ve beden kaslarımı güçlendirmeye başladım.' açıklamasında bulundu.

'YARALARIM YÜZÜNDEN KÖYE TAŞINMAK ZORUNDA KALDIK'

Ayvacık Mahalle Muhtarı olan Berrin Akduman, 'Bel ile ilgili rahatsızlık yaşadım. Acil ameliyat olmam gerekiyordu. Daha sonra talihsiz bir ameliyat geçirdim. Ameliyat sonrası yatağa bağımlı kaldım. O süreçte buraya taşınma kararı aldık. Çok fazla kortizon yüklendiğinden dolayı aşırı kilo aldım. Yatak yaraları, bez yaraları nedeniyle köye taşınmak zorunda kaldık' açıklamasında bulundu.

Ancak Spil Dağı Milli Parkı'nda da toprakla uğraşmanın, havasını solumanın kendisine çok iyi geldiğini ve şifa bulduğunu belirtti. Şifa bulduğu topraklarda muhtarlık yaparak hizmet verdiğini belirten Akduman, 'Tekerlekli araba sürecindeki dönemde ilk muhtarımın birinci azasıydım. Onlar kaza yapınca onun muhtarlık dönemi bir süre bana kaldı. Onun adına muhtarlık yaptım. Daha sonraki süreçte benim muhtar olmamı istediler. Bana çok büyük destek çıktılar. 'Berrin hanım Manisa'da çok çevreniz var, sizi ben muhtar olarak görmek isteriz' dediler. Ben de ahde vefa olarak onların bana yaptıklarına karşılık ben de muhtarlık yapıyorum. Şifa bulduğum toprakların muhtarlığını yapıyorum. Hem haz alıyorum hem keyif alıyorum ve şevkle muhtarlığımı yapıyorum' şeklinde konuştu.

'ÇOK SAYIDA HASTALIĞA ŞİFA OLUYOR'

Bölgede kanser, böbrek ve çeşitli hastalıklarına şifa bulan vatandaşlar yaşıyor. Manisa'nın 1513 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'nın 1255 metresinde bulunan Ayvacık Mahallesi, bol oksijeni, suyu ve ekolojik çeşitliliği sayesinde çok sayıda hastalığa şifa oluyor. Osmanlı döneminde hastalanan şehzadelerin de tedavi gördüğü bilinen bölgedeki Ayvacık Mahallesi, başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklarla mücadele eden insanları tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal