Safranbolu'da Gezilecek Yerler

Safranbolu ismini duyduğumuzda aklımıza direk tarihi evleri gelse de aslında gezilecek yer bakımından oldukça zengin bir alan

15.06.2020-17:18 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:11) Safranbolu'da Gezilecek Yerler

Safranbolu ismini duyduğumuzda aklımıza direk tarihi evleri gelse de aslında gezilecek yer bakımından oldukça zengin bir alan. Bu yüzden gidince sadece evlerine bakıp dönmeden önce yazımızda bahsedeceğimiz yerleri de görmenizi tavsiye ederiz. Peki Safranbolu'da gezilecek yerler nerelerdir? Yazımızın devamında bunu detaylı bir şekilde işleyeceğiz.

TOKATLI KANYONU

Tokatlı Kanyonu hem tarihi hem de doğal güzelliği açısından önem kazanan bir bölge. Girişler ücretlidir. Nehri takip eden bir yürüyüş yolu bulunuyor. Temiz hava ve kuş sesleri eşliğinde belki de hayatınızın en güzel yürüyüşünü Tokatlı Kanyonu'nda yapabilirsiniz.
BULAK MENCİLİS MAĞARASI

Burası Bulak Köyü ile Safranbolu'nun kesiştiği yerde bulunuyor. Bir vadide yer almaktadır. Mağarayı görebilmek için 150 basamaklı bir merdiven çıkmanız gerekiyor. İçerisindeki Damlataş, sarkıt ve dikitler 200 milyon yıl öncesine kadar uzanıyor.
SAFRANBOLU KENT TARİHİ MÜZESİ

Bu bina 2006 yılına kadar hükümet konağı olarak kullanılmış, 2006 yılından sonra müze olarak hizmete açılmıştır. Özel bir tepede yer alıyor. Müzede Safranbolu'ya ait bilgi ve belgeler sergileniyor.

Bu müzede gezerken Safranbolu'nun geçmiş zamanlardan bugüne kadar getirdi bütün evreleri görebiliriz. Aynı zamanda Safranbolu’daki ticari yaşam sanatsal faaliyetler ile ilgili canlandırmalar da yer alıyor.
KRİSTAL TERAS

Her ne kadar korkutucu olsa da bu teras çok dayanıklı bir cam kullanılarak yapılmıştır. Yaklaşık 75 ton ağırlığı taşıyabilmektedir. Bu terastan şehir manzarasını izleyebileceğiniz gibi Tokatlı Kanyonu'nu da izleyebilirsiniz. Safranbolu'da gezilecek yerler arasında bu muhteşem manzarayı atlamamanızı tavsiye ederiz.

İNCEKAYA SU MEZARI

Bu kemer 116 metre uzunluğundadır. Toplam 6 adet kemeri bulunuyor. Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından Safranbolu'ya su getirmek için yapılmıştır. Tokatlı Kanyonu ve Kristal Teras'a oldukça yakın. Tokatlı deresi üzerine inşa edilmiştir. Dere boyunca uzanan bir yürüyüş yolu bulunmaktadır. Safranbolu'da gezilecek yerler arasında doğa içinde yürüyüş yapabileceğiniz bir yerin de olmasını istiyorsanız mutlaka buraya da uğramalısınız.

CİNCİ HANI VE HAMAMI

Cinci han kervansarayı 1645 yılında kazasker Hüseyin Efendi tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde otel, cafe ve etkinlik amaçlı olarak kullanılmaktadır. En üst katına çıktığınızda Safranbolu manzarasını izleyebilirsiniz.

SAFRANBOLU EVLERİ

Elbette ki Safranbolu'da gezilecek yerler arasında Safranbolu'nun ününü borçlu olduğu Safranbolu evlerini saymazsak olmaz.
2000'den fazla sayıda ev yer almaktadır. Bu evlerden 800 tanesi koruma altına alınmıştır.

KAYMAKAMLAR GEZİ EVİ

Kaymakamlar gezi evi 1976 yılında Kültür bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Ahşap bir mimariye sahip olan bu evin Safranbolu'da gezilecek yerler listesindeki en güzel mimari yapılardan bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.
3 kat, 7 oda ve 1 bahçeden oluşmaktadır. Evin yapımında neredeyse her alanda ahşap kullanılmıştır. Girişler ücretlidir.
HIDIRLIK TEPESİ

Hıdırlık tepesi özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler İçin Safranbolu'da gezilecek yerler listesinde ilk sırada olabilir. Burada tüm şehri yukarıdan görüntüsü fotoğrafını çekerken bir yandan da çayınızı yudumlamanızı tavsiye ederiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal