Oscar Ödüllü Oyuncu Abraham: Bu Festival Benim İçin Çok Önemli

Uluslararası Göç Filmleri Festivali Onursal Başkanı, Oscar ödüllü oyuncu Abraham, "Osmanlı Suriyesi'nden göç eden bir adamın oğlu olarak göçle ilgili konuları hem anlıyorum hem kendimle özdeşleştiriyorum. Bu festival benim için çok çok önemli." dedi.

03.06.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 03.06.2020-09:07) Oscar Ödüllü Oyuncu Abraham: Bu Festival Benim İçin Çok Önemli
Yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ile akademisyenleri ağırlayacak olan Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 14-21 Haziran'da çevrim içi düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği ve 50'den fazla filmin gösterileceği festivalin göçmen bir aileden gelen Onursal Başkanı Oscar ödüllü oyuncu Fahrid Murray Abraham, göç konusundan dolayı festivalin kendisi için oldukça önemli olduğunu söyledi.

1984'te Mozart'ın hayatını konu alan "Amadeus" filminde besteci Antonio Salieri'yi canlandırarak en iyi oyuncu dalında Oscar ödülü kazanan Abraham, festivalde yer almaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti.

"Türkiye'de Suriye’den gelen 3,6 milyon göçmenin yanı sıra başka ülkelerden gelen pek çok sığınmacı da bulunuyor. Şimdi dünyanın tümünde olduğu gibi göçmenlerin karşısında yeni zorluklar var. Kovid-19'un yayılmasını durdurmak gibi. Bu festival göç deneyimine değinen filmleri ön plana çıkarıyor. Aynı zamanda yapımcılığı göçmenler tarafından üstlenilmiş, yazılmış ve oynanmış filmlere de yer veriyor. Festival süresince bu filmlerden bazılarını tanıyacağız ve deneyimli isimlerin ustalık sınıflarına ve söyleşilerine katılma fırsatı bulacağız. Çok teşekkürler. Bu benim için çok çok önemli"

Dünyanın dört bir tarafından ünlü isimlerin izleyicilerle tecrübe paylaşımları gerçekleştireceği festivalde film gösterimleri normal bir festivaldeki gibi, takvimi önceden açıklanacak şekilde gerçekleşecek.

En iyi film ve senaryoları belirlemek için toplanacak olan jüri, sinema sektörünün önde gelen uluslararası ve ulusal ustalarından oluşuyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal