Nöbet Dizisi Nerede Çekildi?

Pana Film imzalı Nöbet dizisinin yönetmenliğini Ömer Gökhan Erkut üstlenmiştir. Dizi Show TV kanalında yayınlanmıştır. Peki Nöbet dizisi nerede çekildi? İşte detaylar…

16.07.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:50) Nöbet Dizisi Nerede Çekildi?

Dram, aksiyon ve askeri türlerinde çekilen Nöbet dizisinin senaryosu Necati Şaşmaz, Ali Alper Erze ve Murat Koca tarafından yazılmıştır.

Nöbet dizisinin başrollerinde Yurdaer Okur, Saygın Soysal, Deniz Bolışık, İpek Karapınar, Kürşat Alnıaçık, İbrahim Kendirci, Alma Terziç, Tuncay Beyazıt, Sultan Elif Taş, Nevzat Yılmaz, Yılmaz Medaneri ve Murat Kılıç bulunuyor.

Toplamda 1 sezon 8 bölüm olarak yayınlanan dizinin ortalama gösterim süresi 130 dakikadır. Dizinin yapımcılığını Necati Şaşmaz üstlenmiştir. Dizinin besteleri Gökhan Kırdar’a aittir.

İlk bölümü 3 Mart 2019 tarihinde yayınlanan dizi 5 Mayıs 2019 tarihinde final bölümünü yayınlayarak seyirciye veda etmiştir.

Nöbet Dizisinin Konusu

Nöbet dizisinin konusu Türk silahlı Kuvvetleri’nin zorlu mücadelelerini anlatmaktadır. Dizide Hatay Elmalı’da teröristlere karşı gerçekleşen çatışmaların görüyoruz.

Şehit komutan Orhan komutanın yerine Barış Kalender karakol komutanı olmak üzere Hatay Elmalı'ya atanır. Ayşe Kalender isimli bir eş ve alfa isimli bir oğlu bulunmaktadır. Oğlu Alper böbrek hastasıdır. İşe Ayşe Kalender, Barış Kalender’in tehlikeli yeni görevinden memnun değildir. Barış'ın sağlığı için endişelenmektedir. Çünkü Barış yıllar süren organ arayışı sonucunda umudunu kaybedince kendi böbreğini oğluna vermiştir. Bu durumda askerlik yapmasına izin verilmeyeceği için durumunu üstlerinden saklamaktadır.

Dizide Jandarma Binbaşı Barış kalenderi Yurdaer Okur canlandırmaktadır. Karısı Ayşe kalenderi Deniz Bolışık, oğulları Alper’i ise Mert Arkın Akıncı canlandırıyor. Saygın Soysal’ı ise Jandarma Özel Harekât Timi'nde kıdemli Yüzbaşı Yiğit Alkan olarak görüyoruz.

Yiğit Alkan 30’lu yaşlarında, Samsun'lu, komuta ettiği askerleri ile birlikte birçok operasyonda başarı kazanmış bir asker. Fakat yıllar süren zorlu görevler onu öfke dışındaki duygularını ifade etmekte zorlanan birisi haline getirmiştir. İçindeki duyguları ortaya koyabildiği anlara çevresindeki herkes şahit olamamaktadır. 6 yıllık evli olan Yiğit Alkan görevi nedeniyle eşine yeterince zaman ayıramamaktadır. 6 yıllık evliliklerini büyük bir kısmını ayrı geçirmek zorunda kalmışlardır. Eşi Zeynep ise bu durumdan hiç memnun değildir. Bu sebeple Yiğit ile Zeynep'in evlilikleri zor bir dönemden geçmektedir.

Dizide Yiğit Alkan'ın eşi Zeynep Alkan karakterini ise İpek Karapınar canlandırmaktadır. Dizide Ziya Cevran karakterini Kürşat Alnıaçık, Jandarma Tabip Asteğmen Kerem Gezgin Karakterini İbrahim Kendirci, Zühtü Balaban karakterini Tuncay Beyazıt, Şirin Balaban karakterini Sultan Elif Taş, Melik Nizamoğlu karakterini Nevzat Yılmaz, Şahin Çelebi karakterini Yılmaz Meydaneri, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ergün Aydın karakterini Murat Kılıç canlandırmıştır.

Nöbet dizisinin oyuncuları dizi çekimleri için çeşitli eğitimler de almışlardır. Dizide Kaya tırmanışı yapan Saygın Soysal sahne için uzun süre eğitim almıştır.

Nöbet Dizisi Nerede Çekildi?

Nöbet dizisi nerede çekildi: Pana film imzalı Nöbet dizisinin çekimleri Antalya'da kurulan bir platoda gerçekleştirilmiştir. Dizinin çekimleri için tüm oyuncular Antalya'ya yerleşmiştir. Dizinin çekimlerinde karakol olarak kullanılan eski binaya 100 kişilik yatakhane, yemekhane ve eğitim alanı ile yapılmıştır. Konum olarak Antalya Elmalı'da çekilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal