Leyla ile Mecnun, Sahnede!

Türk ve dünya edebiyatında önemli yer edinen "Leyla ile Mecnun" hikayesi, Devlet Tiyatroları sahnesinde seyirciyle buluşacak.

21.10.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-12:51)

Ankara Devlet Tiyatrosunca, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt'un yönetmenliğinde sahneye çıkarılan "Leyla ile Mecnun" oyununun Küçük Tiyatro Sahnesi'nde 22 Ekim Salı günü prömiyer gerçekleşecek.

İskender Pala'nın kaleme aldığı oyun, sade dans düzeni ve dekor tasarımı, ilgi çekici ışık tasarımı, dönemi yansıtan kostümleri ile büyük bir aşka yeniden hayat verecek.

Yönetmen Mustafa Kurt, oyunun genel provası öncesi yaptığı açıklamada, iki aydır Devlet Tiyatrolarının tecrübeli ve genç sanatçıları ile titiz bir çalışma geçekleştirdiklerini aktardı.

Oyun seyirciyle buluşacağı için heyecanlı olduklarını belirten Kurt, "Asya, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'da çok bilinen bir aşk hikayesi. Birbirini seven ve kavuşamayan, aşkları uğruna ölen iki gencin hikayesini konu alıyor oyunumuz. Prof. Dr. İskender Pala'nın Leyla ile Mecnun kitabı var ve oyunlaştırmıştı eserini, biz de sahneye taşıdık. Fuzuli'nin eserinden uyarlama bir oyun. Biz çok keyif aldık çalışırken, umarım seyircilerimiz de bu eseri çok sever." dedi.

Oyunun prömiyeri yapılmadan ilk hafta biletlerinin tamamına yakınının satıldığını dile getiren Kurt, yerli bir eserin seyirciyle buluşmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal