Kültür Bakanlığı'ndan Genç Sazendeler İcra Yarışması

Gençlerin arasında Türk Müziği çalgılarına rağbeti artırmak ve yeni icracıların tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen "Genç Sazendeler İcra Yarışması"na başvurular başladı.

19.03.2020-11:05 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-11:06) Kültür Bakanlığı'ndan Genç Sazendeler İcra Yarışması

Türk Müziği çalgılarının üst düzeyde icrası alanında gençleri teşvik etmeyi hedefleyen "Genç Sazendeler İcra Yarışması" bu yıl dördüncü kez düzenleniyor.Yarışma duyurusu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün www.guzelsanatlar.gov.tr adresinde bulunan resmî web sitesi aracılığıyla yapıldı.

Yarışma, Kültür Ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından genç icracıları, kendilerini keşfetmeleri ve yeni üretimler ortaya koyabilmeleri için teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya T.C. vatandaşı olan 11-26 yaş arası herkes katılabiliyor.

Son başvuru tarigi 29 Mayıs 2020 olan yarışmada, 11-18 yaş aralığı veya orta öğretim ve lise düzeyi bir kategori olarak, 19-26 yaş aralığı veya ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyi ayrı bir kategori olarak değerlendirilecek.

Seçici Kurul, yapacağı değerlendirme sonucunda karışık dallarda seçeceği orta öğretim ve lise kategorisinde 3 yarışmacıya başarı ödülü, 3 yarışmacıya mansiyon ödülü, ön lisans, lisans ve yüksek lisans kategorisinde 3 yarışmacıya başarı ödülü, 3 yarışmacıya mansiyon ödülü verecek.

Orta öğretim ve lise kategorisinde başarı ödülü alan yarışmacılar 4.000 Türk Lirası; ön lisans, lisans ve yüksek lisans kategorisinde başarı ödülü alan yarışmacılar 10.000 Türk Lirası alacaklar.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal