Konserler Yasaklandı mı?

Konserler yasaklandı mı? İstanbul Valiliğinden gelen açıklamanın ardından merak konusu oldu. Konser ve festivaller yasaklandı mı?

12.09.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-14:34) Konserler Yasaklandı mı?

İstanbul'da konserler yasaklandı mı? Konserler iptal mi oldu? Şeklindeki sorular İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamadan sonra oldukça merak edildi. Son günlerde görülen koronavirüs vaka sayılarındaki artışın ardından, yeni kısıtlamalar getiriliyor. İşte konser, festival ve etkinliklerle ilgili yeni düzenleme...

İSTANBUL'DA KONSER VE FESTİVALLER İPTAL OLDU

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kontrollü sosyal hayat dönemini sürürüyor.

Salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgelerle maske takma zorunluluğu, şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığında düzenlemeler yapıldığı, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere kısıtlama getirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle İstanbul Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantı sonrasında alınan ve 12 Eylül'den itibaren uygulanacak karar şu şekilde: Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri ve festival gibi etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulmasının önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edileceği, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacağı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal