Kocaeli’de ‘Mesafeli Kabare’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Mesafeli Kabare” adlı oyunu tiyatroseverler için sahneledi.

06.07.2020-10:34 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-10:32) Kocaeli’de ‘Mesafeli Kabare’

Coronavirüs nedeniyle geçici süreyle perdelerini kapatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Mesafeli Kabare” adlı oyunuyla yeniden tiyatroseverlerle buluştu. Coronavirüs nedeniyle açık havada ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sahnelenen oyun tiyatroseverlerden tam not aldı.

Oyuna gelenlerin girişte ateşleri ölçüldü ve maskesiz kimse içeri alınmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan’ın da izlediği “Mesafeli Kabare”de, oyuncular toplumun her kesiminin kendini bulacağı karakterleri canlandırdı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bir projeyi sahneye taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 12 ilçenin tamamında açık havada seyircisiyle buluşacak.

Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı oyun hakkında şu bilgileri verdi:

 “Kocaeli şehir tiyatroları olarak pandemi sürecinde önemli bir bilgi birikimine sahip olduk. Bu süreçte bu birikimi sahneye taşımak için Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Mesafeli Kabare’ oyununa hazırlandık. Bu oyun pandemi sürecini ele alıyor ve vatandaşlarımızı güldürürken bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'de ilk kez hazırlanan oyunda oyuncularda mesafeli oyun oynuyor” dedi.

Volkan Dinç tarafından yönetilen “Mesafeli Kabare” adlı oyunda Ahsen Gülever, Cemal Aldıç, Çağrı Mengüç, Işık Öztorun, İrem Kahyaoğlu, Nurcan Tural, Sarper Saydam ve Seda Güven Şahin tiyatroseverlerle buluştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal