Kapalı Alan Etkinlikleri İptal

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Çankaya Belediyesi de coronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında tüm kapalı alan etkinliklerini iptal etti.

12.03.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-15:04) Kapalı Alan Etkinlikleri İptal

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mart ayısonuna kadar; şehir tiyatrolarındaki etkinlikleri ve İSMEK kurslarını iptal etmesinin ardından coronavirüse karşı bir tedbir haberi de Çankaya Belediyesi'nden geldi.

Çankaya Belediyesi tarafından 2 Mayıs’a kadar vatandaşların bir araya geleceği tüm etkinlikler iptal edildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Değerli Çankayalılar, Dünya Sağlık Örgütü (DSO) ilk olarak Çin’de ortaya çıkan ve bir süredir farklı ülkelere yayılan coronavirüs salgınını 11 Mart 2020 tarihinde ’pandemi’ olarak belirlemiş ve tanımlamıştır. Virüs salgını ve bu noktada alınması gereken tedbirlerin türü, bu küresel salgın tanımıyla birlikte bir üst aşamaya, kırmızı alarm denilebilecek noktaya gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların önlem ve uyarıları, bu konudaki talimatları, belediyemizce dikkatle takip edilmektedir. Bu çerçevede belediyemizin düzenlediği, düzenleyeceği ya da ev sahipliği yaptığımız veya yapacağımız kültür ve sanat etkinlikleri, sosyal etkinlikler, sinema, tiyatro gösterimleri, büyük kapalı alan ve salon konserleri, konferanslar, tüm salon spor müsabakaları ve turnuvalar gibi tüm kapalı alan etkinlikleri halk sağlığını korumak amacıyla 2 Mayıs 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir” denildi.

Geçtiğimiz gün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından tüm kapalı alan etkinliklerini 02 Mayıs 2020 tarihine kadar iptal ettiğini açıklamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de mart sonuna kadar; şehir tiyatrolarındaki etkinlikleri ve İSMEK kurslarını iptal etti. Yine İBB'nin iştirak şirketi Kültür A.Ş'ye bağlı müzeleri de mart ayına kadar kapattı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal